IJspret in gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Overal in de gemeente werd er geschaatst, gesleed en gewandeld. In Laag-Soeren was zelfs, na jaren, de afgelopen twee dagen de schaatsbaan van IJsvereniging Laag-Soeren open en werden afgelopen zaterdag 400 schaatsers ontvangen.

Leden losten elkaar af om voldoende ruimte te behouden in verband met de coronamaatregelen. Er was een tijdslot en er mocht geen eten en drinken verkocht worden.

Ook op de vijvers van kasteel Biljoen was het druk, het Apeldoorns Kanaal in Dieren, de haven in De Steeg en in de uiterwaarden werd genoten van het ijs. (helaas ook op plekken die afgesloten zijn, waardoor reeën opgejaagd zijn door schaatsers met zelfs doden reeën als resultaat)

(2) Nieuws uit Rheden e.o. – Berichten | Facebook

Het was prachtig weer om een wandeling te maken op de Veluwezoom. De wegen naar de Posbank waren dan wel afgesloten, toch werd er op vele plekken van Nationaal Park de Veluwezoom gewandeld.

Als er ook maar een kleine helling in een pad of heuvel werd gevonden kon je kinderen, jeugd en zelfs volwassenen met een slee of iets wat er op leek naar beneden zien komen.

Enkele reacties:

Even wat anders dan die coronaellende

We zitten al zolang thuis door corona dat dit een geweldige belevenis is in deze nare tijden

Wij genieten hier enorm van maar houden ons zeker aan de maatregelingen en proberen afstand te bewaren

Let op: Helaas gaat het maandag dooien en is de ijspret van korte duur. Maar je weet nooit of er niet nog een periode van strengere vorst en/of sneeuw gaat komen waardoor we deze winter nogmaals verrast worden op een stukje prachtige winterse natuur en ijspret.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden