De Connectie maakt grote blunder met privégegevens ambtenaren

Foto: Albarus-Pixabay.

REGIO – De Connectie, die de bedrijfsvoering van de gemeenten Renkum, Arnhem en Rheden verzorgt, heeft een grote blunder gemaakt door de privégegevens van ambtenaren te verstrekken aan een schoonmaakbedrijf.

Daardoor kregen zo’n 1000 ambtenaren een welkomspakket thuisgestuurd. Dat meldt Omroep Gelderland die met een anonieme tipgever sprak.

Nieuw contract

De Connectie heeft een contract afgesloten met schoonmaakbedrijf Asito. Het bedrijf wilde alle medewerkers van de Connectie een welkomspakket aanbieden om zichzelf te introduceren. Omdat iedereen nu thuiswerkt konden zij niet op ieder bureau dat pakketje, bestaande uit hand-gel en schoonmaakdoekjes, achterlaten. De connectie heeft daarop de privégegevens van de ambtenaren verstrekt en zo kregen ongeveer 1000 ambtenaren thuis het pakketje toegestuurd.

Iets dat nooit had mogen gebeuren. De Connectie had de pakketjes zelf naar hun werknemers moeten sturen, zo geven zij toe aan Omroep Gelderland. Het schoonmaakbedrijf heeft laten weten dat de gegevens van de ambtenaren verwijderd gaan worden.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden