Het adoptieseizoen is weer begonnen bij Rhedense schaapskudde!

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Bijna 150 lammetjes springen er nu rond bij de Rhedense schaapskudde te Rheden. Deze lieve springerige bolletjes wol kunnen, net als elk jaar, worden geadopteerd. Dit gaat alleen iets anders dan normaal, de adoptie gaat nu volledig via internet.

Het eerste lammetje is afgelopen week geadopteerd door Hans Westdijk van Pannekoekhuis Strijland. “Hij doet zoveel voor ons en voor het dorp, dat we hem hebben gevraagd voor dit moment”, vertelt herderin Cynthia Berendsen. Westdijk noemde het diertje Grietje.

Helaas heeft ook de schaapskudde te maken met beperkingen rondom corona en dus worden de adopties dit jaar online geregeld.

Op adoptie.schaapskudde.nl staan foto’s en kan iedereen een lammetje uitzoeken. Cynthia benadrukt dat het gaat om een financiële adoptie, daar wil nog wel eens een misverstand over bestaan. “Met een adoptie steun je de kudde. Ik kan helaas niet beloven dat jouw lammetje hier altijd blijft.” Iedereen die een lammetje adopteert, mag het diertje een naam geven. Je krijgt dan een geboorteakte en een foto.

Het knuffelen met de diertjes kan dit jaar door de coronamaatregelen helaas niet.

“Maar,” benadrukt Cynthia, “de dieren zijn straks in de wei ook prima te zien”. Meer informatie is te vinden op adoptie.schaapskudde.nl.

(Bron: Regiobode)

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden