Onderzoek naar Duurzame Energie in gemeente Rheden

Foto: Rheden Spreekt

GEMEENTE RHEDEN – Wij gebruiken met zijn allen steeds meer energie. Het opwekken van die energie met fossiele energiebronnen zoals steenkool, aardolie en aardgas, zorgt voor de uitstoot van heel veel CO2.

De tijd begint te dringen, nog langer wachten is geen optie meer. In 2030 verwachten we het punt te bereiken waarop het proces van opwarming onbeheersbaar wordt. Het is belangrijk dat we nu met zijn allen in actie komen. Ook in de gemeente Rheden.

In opdracht van de rijksoverheid moeten alle gemeentes bekijken waar en hoe zij in hun gemeente duurzame energie kunnen opwekken. Naast alle regels en wetten waarmee rekening gehouden moet worden, is het ook belangrijk om te weten wat onze inwoners belangrijk vinden en welke mogelijkheden zij zien. Daarvoor zijn diverse bijeenkomsten georganiseerd en kunnen mensen hun reactie geven op de concept-beleidsdocumenten.

De gemeenteraad van Rheden moet in mei een besluit nemen over de gebieden in Rheden die zij geschikt achten voor opwek met zonne- en/of windenergie. Er worden geen besluiten genomen over het plaatsen ervan, dat gebeurt pas als er ook echt initiatieven worden ingediend.

Onderzoek via RhedenSpreekt

Om de raad bij die keuze te ondersteunen wil de gemeente Rheden graag weten wat haar inwoners kiezen en waarom. Via RhedenSpreekt is daarom een vragenlijst uitgezet. Naast de panelleden is de vragenlijst voor iedereen toegankelijk. Deze is te vinden op www.rhedenspreekt.nl. Inwoners die liever een papieren vragenlijst invullen, kunnen contact opnemen met Moventem via [email protected] of via 0575 843738.

Het beantwoorden van de vragen duurt ongeveer 15 minuten. Gemeente Rheden behandelt de reacties strikt vertrouwelijk en deze worden anoniem verwerkt door onderzoek- & adviesbureau Moventem. De vragenlijst kan ingevuld worden tot 22 maart.

Maak kans op een WakaWaka

Gemeente Rheden verloot onder de deelnemers van het onderzoek een aantal handige WakaWaka’s. Dat zijn duurzame zonneladers die, mede vanwege onze aankoop, kunnen worden verstrekt in landen waar een stopcontact niet altijd voorhanden is.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen