Ingezonden: Natuur en Landschap Rheden van Landsbelang

Foto: rheden.nieuws.nl

INGEZONDEN BRIEF – De gemeente Rheden heeft grootse ambities om een energie omslag te maken. 240 m hoge windturbines zijn gepland in de Velperwaarden en komen mogelijk zelfs op Biljoen.

Ook zonnepanelen gaan het landschapsbeeld van de open uiterwaarden en het zo bijzondere Gelders Arcadië, waartoe Overhagen en Biljoen behoren, drastisch veranderen.

Rheden bestaat voor meer dan de helft uit deze unieke landschappen. Mensen komen van heinde en verre naar onze gemeente omdat het hier nog zo mooi en natuurlijk is. Ze gaan niet naar het Duivensebroek of de Wieringermeer om van natuur en landschap te genieten. Dat is daar niet en dat kan daar niet.

In de RESregio wordt nu al te veel energie aangeboden. Er hoeft geen wind of zon in Rheden te komen; met uitzondering van zon op daken. Gemeente Rheden neem uw verantwoordelijkheid en zorg dat ons landschap, onze landgoederen, de open Velperwaarden, de unieke Havikerwaard en onze geweldige Veluwezoom een bezoek waard blijven. Het is van landsbelang.

Een schilderij van Rembrandt gaan we ook niet aantasten door er eigentijdse elementen (wind of zon) aan toe te voegen.

Ingezonden door: Henk.V

Noot van de redactie: Rheden.nieuws.nl geeft bewoners, voor- en tegenstanders, van een probleem/visie de gelegenheid een ingezonden brief te sturen om ruimte- en aandacht te krijgen van een breed publiek. Zij nemen hierbij zelf geen standpunt in.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen