Films over plannen van het nieuwe Dorpspark De Laak, Zuidflank

Foto: gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Het ontwerp van het nieuwe Dorpspark De Laak is bijna klaar. Omdat een fysieke bijeenkomst in verband met de coronamaatregelen niet mogelijk is, licht de gemeente haar inwoners via films het ontwerp toe.

Het ontwerp voor het Dorpspark de Laak is een uitwerking van het masterplan de Zuidflank. Op basis van het schetsontwerp zijn vijf korte films gemaakt. In deze films legt de gemeente uit hoe bepaalde keuzes zijn gemaakt om te komen tot een betere uitstraling van het gebied waar straks de inwoners van Rheden plezier aan kunnen beleven. Het schetsontwerp en de films zijn vanaf maandag 1 maart 2021 te bekijken op www.rheden.nl/zuidflank. Inwoners uit Rheden die nog aanvullende vragen of opmerkingen hebben kunnen via een reactieformulier op de website tot en met maandag 15 maart 2021 reageren.

Film 1: Tekst gaat verder onder de film

Start werkzaamheden

Ter voorbereiding voor de realisatie van de nieuwe dorpsentree met de autosnelweg A348 verwijderen we bomen op enkele locaties rondom het kruispunt Oranjeweg-Laakweg-IJsselsingel. Deze kap is nodig omdat er bomen groeien waar het nieuwe kruispunt en de waterbeleving met De Laak worden gerealiseerd. Met het verwijderen van de bomen versterken we ook de zichtlijnen met de Rhedense Dorpskerk.

De kapwerkzaamheden starten op maandag 8 maart 2021 en duren ongeveer een week. Deze werkzaamheden voeren we nu al uit in verband met de start van het broedseizoen op 15 maart. De gemeente zorgt naast de kap van de bomen ook voor compensatie en nieuwe aanplant in het gebied. Het verplanten en nieuwe aanplant vindt plaats nadat de werkzaamheden rondom de entree zijn uitgevoerd.

In het voorjaar starten de werkzaamheden voor de dorpsentree met de snelweg A348, de waterbeleving in De Laak en het recreatieve wandelpad vanaf de sportvelden richting de Steegse Haven. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden eind 2021 klaar.

Film 2: Tekst gaat verder onder de film

Masterplan de Zuidflank

Om de Zuidflank van het dorp Rheden aantrekkelijker te maken is er een masterplan gemaakt. Het doel is de uitstraling van het gebied te verbeteren en goede verbindingen met de omgeving te maken. De Zuidflank loopt van Worth Rheden tot en met het begin van de Steegse haven. De eerste veranderingen in de Zuidflank zijn inmiddels te zien.

Zo is de boomgaard opgeknapt en toegankelijk gemaakt en is de natuurspeelplaats aangelegd en wordt er al volop gespeeld. Nu is het volgende gebied aan de beurt vanaf de sportvelden tot begin Steegse Haven. In dit gebied wordt dit jaar invulling gegeven aan een nieuw aan te leggen recreatief wandelpad, de waterbeleving in De Laak en de herinrichting van de Dorpsentree met de autosnelweg A348.

Wethouder Ronald Haverkamp: ‘Ondanks de coronamaatregelen ben ik blij dat we toch nog een manier hebben gevonden om u te infomeren over het ontwerp voor het Dorpspark De Laak. Met de realisatie van enkele onderdelen van dit ontwerp verbeteren we dit jaar al de uitstraling van het gebied waar u als inwoner in de toekomst met plezier gebruik van kan gaan maken. Ik ben benieuwd naar uw reacties op het ontwerp. Gebruikt u hiervoor het reactieformulier op www.rheden.nl/zuidflank’.

Meer films op de website gemeente Rheden

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen