Skaten, fietsen en steppen op nieuwe Pumptrack in Rheden

RHEDEN – De Zuidflank in Rheden krijgt deze zomer, achter de voetbal- en korfbalvelden, een nieuwe sportvoorziening in de vorm van een ‘Pumptrack’. Dat is een mix van een BMX- en crossbaan waar BMX-fietsers, skateborders, skaters en mountainbikers gebruik van kunnen maken.

De Pumptrack bestaat uit een parcours van heuvels en bochten die elkaar ritmisch opvolgen en waar de sporters door ‘te pumpen’ snelheid kunnen maken. De één doet er een full-body work-out, voor de ander is het een prachtige plek om te stunten en trucs uit te voeren. Het wordt een openbare sportplek voor alle leeftijden: kinderen, jongeren en volwassenen kunnen kosteloos terecht. De baan wordt aangelegd met subsidies van de provincie Gelderland en Papendal. Naar verwachting starten de werkzaamheden in april en is de pumptrack eind juni 2021 klaar.

Ontwerp en aanleg Pumptrack

De Pumptrack komt in de Zuidflank achter de voetbal- en korfbalvelden van SC Rheden en CKC Rheko te liggen. De baan krijgt een lengte van ongeveer 140 meter en een oppervlakte van 900 m2. Uiterlijk begin juli moet de Pumptrack klaar zijn voor de eerste ritjes, een maand later op 14 augustus staan ook de eerste professionele BMX’ers in de startblokken tijdens de WK BMX op Papendal.

Pumtrack onderdeel ‘Dorpspark De Laak’

Deze nieuwe sportvoorziening draagt bij aan de plannen voor het ‘Dorpspark De Laak’ in de Zuidflank van Rheden. Daarmee wil de gemeente de Zuidflank in Rheden aantrekkelijker maken en betere verbindingen leggen tussen De Zuidflank en het dorp. Naast de Pumptrack komt er een recreatief wandelpad door de hele Zuidflank, wordt de dorpsentree opgeknapt en zijn er plannen voor meer waterbeleving. Uitleg over alle deelplannen voor het Dorpspark De Laak vind je op www.rheden.nl/zuidflank. Waaronder een video over de Pumptrack.

Open Club gedachte

De sportclubs in de Zuidflank van Rheden werken sinds 2019 samen vanuit de Open Club gedachte. Met als doel om de club en de sportaccommodaties in de Zuidflank meer open te stellen voor nieuwe doelgroepen en samenwerkingen met andere organisaties. Zo zijn de clubs al gestart met een beweegprogramma voor basisschoolleerlingen uit Rheden, in samenwerking met het Astrum college. Daarnaast kijken de clubs hoe zij vrijwilligerstaken beter gezamenlijk kunnen organiseren en met deze Pumptrack krijgt de Zuidflank dus ook een nieuwe vorm van sporten en bewegen erbij. Als de Pumptrack er ligt, gaan de clubs gaan met hulp van het gemeentelijke Sportbedrijf zorgen voor een mooi openingsevent en terugkerende lessen, clinics en events op de baan.

Wethouder Marc Budel:

“Ik ben trots op onze sportclubs om vanuit de Open Clubgedachte aan de slag te gaan met vernieuwende sportieve mogelijkheden. De pumptrack is een geweldige baan waar iedereen plezier aan kan beleven, van jong tot oud. Met deze pumptrack ontstaat er echt een nieuwe vorm van sporten in de Zuidflank, aanvullend op het sportaanbod en clubs die er al zijn. Ik hoop dat veel mensen hier met plezier een rondje komen skaten, mountainbiken of steppen. En als ze daarna ook nog eens een kijkje gaan nemen bij het voetbal, tennis, gymclub, tafeltennis, korfbal…dan is dat mooi meegenomen.”

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen