Schoonheids- en Pedicuresalon “Sybill” bestaat 25 jaar

Foto: Sybill Ritter

VELP – Begin 1996 heeft Sybill Ritter haar stoute schoenen aangetrokken en heeft zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Omdat ze niet kon kiezen tussen Schoonheidsspecialist en Pedicure is ze het beiden gaan doen. En die combinatie werkt nog steeds prima.

Ze is gestart met slechts een handjevol cliënten in een kleine omgebouwde slaapkamer. Dit ging 2 jaar prima, alleen hadden ze deze slaapkamer toen nodig voor gezinsuitbreiding. Achter het huis staat een monumentaal pakhuis, welke in de loop van afgelopen eeuw is gebruikt als timmerfabriekje en daarna tassen- en kofferwerkplaats (van Maas lederwaren, de oudere Velpenaren kennen deze naam vast nog wel).

Logisch dat zij dit pakhuis kon gebruiken voor het verplaatsen en uitbreiden van haar salon, en na een kleine verbouwing ging Sybill hier aan de slag. Heel fijn voor haar oudere cliënten, want nu was de entree van de praktijk op de begane grond.

In 2020 heeft ze een grote verbouwing gehad om te moderniseren en te verduurzamen. Voorbeeld; op het dak zijn zonnecollectoren geplaatst die de vloerverwarming en boiler van stroom voorzien. Op deze plek kan ze nog heel erg lang huidverzorgende en huid verbeterende gezichtsbehandelingen, probleemoplossende en cosmetische pedicurebehandelingen geven.

Sybill: Het allerleukste aan mijn bedrijf? Ik ben een sociaal mens, houd van gezelligheid en heb een luisterend oor. Toen mijn zoon ooit werd gevraagd naar het beroep van mij, zei hij: “Mijn moeder is de enige echte amateurpsycholoog van Velp!”.

“Na de laatste lange lockdown was het echt fijn om iedereen weer te mogen ontvangen, behandelen en vooral bij te praten! Extra leuk was het dan ook om een kadootje mee te geven, ter ere van mijn 25-jarig jubileum. Bij de SIZA heb ik opvouwbare tassen laten maken van gerecyclede vlaggen, deze zijn gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een doel wat ik graag steun”.

(Op dit moment heeft Sybill geen ruimte voor nieuwe cliënten)

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen