Nieuw initiatief ‘ik buurt mee!’ van de Vrienden van de Oude Jan in Velp

Foto: Vrienden van de Oude Jan

VELP – Rond 2 april ontvangt elk huishouden in de gemeente Rheden opnieuw een ‘ik buurt mee!’-waardecheque. De Vrienden van de Oude Jan hopen dat velen hun cheque willen schenken aan het initiatief voor de verdere verfraaiing van de ruimte rond het oude kerkje.

De Vrienden van de Oude Jan hebben met de eerder ontvangen waardecheques de historische Dr. Fabiuspomp verplaatst en aangesloten op de waterleiding, een informatiebord over het kerkje geplaatst én nieuwe lantaarnpalen aangeschaft die begin april worden geplaatst. Bij de Oude Jan wordt ‘ik buurt mee!’ ook in praktijk gebracht door een grote groep vrijwilligers die de nieuw ingerichte buitenruimte onderhouden.

Met de cheques uit de derde ronde willen de Vrienden de vier oude ‘aanstralers’ (schijnwerpers) rond de Oude Jan vervangen door LED-aanstralers. Nu wordt de kerk alleen in het weekend verlicht omdat de huidige aanstralers stroomvreters zijn. De nieuwe aanstralers zijn zuiniger en kunnen elke avond de mooie Oude Jan verlichten, een wens van velen in Velp. De nieuwe LED-aanstralers zijn bovendien dimbaar en de kleur kan worden ingesteld, bijvoorbeeld bij speciale gelegenheden.

De Vrienden van de Oude Jan hopen dat velen hun cheque, en wellicht die van buren, vrienden en familie hiervoor beschikbaar willen stellen. Er zijn verschillende mogelijkheden om dat te doen:

  1. De cheque via de website ikbuurtmee.nl bestemmen voor de Oude Jan
  2. Het chequenummer(s) mailen aan dit initiatief via [email protected]
  3. In de brievenbus doen op één van de volgende adressen in Velp:
  • Biesdelselaan 1-A2
  • Hoofdstraat 228-K (naast AH/Versgaard)
  • Kastanjehof 16
  • Onder de Beumkes 23
  • Overhagenseweg 70
  • Sophiastraat 42
  • Vijverlaan 11
  • Zwanensingel 188

Lukt het bovenstaande niet dan kan men tenslotte de Vrienden nog mailen via [email protected], zodat zij de cheque kunnen ophalen.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen