Bloembinder Nienke van Beijnum, ons goud in groen!

VELP – Nienke van Beijnum, student van Aeres MBO Velp, werd 24 maart online tot winnares Bloembinder gekroond en ontving de gouden medaille, een trofee, een certificaat en een aandenken van het alternatieve Nederlands kampioenschap Bloem, Groen en Styling. Wat zijn we ongelofelijk trots op deze creatieve student.

In het winnende filmpje is precies te zien en te horen hoe Nienke tot haar Covid-19 frame kwam

Nienke:

‘De virusbol vormt het hart van het frame. De mensheid probeert grip te krijgen op het virus middels vaccinatie en maatregelen, dat is vertaalt in de harige bloembol in de vorm van een tulp. Met de bloemen wil ze de lichtpuntjes in deze tijd vertalen. De bloemen gaan alle kanten op in het frameboeket net als de ups en downs van de maatregelen.”

Groene scholen zijn niet voor één gat te vangen maar werken creatief naar alternatieven

De teleurstelling was groot toen in januari het bericht van Skills Heroes kwam dat The Finals 2021 dit jaar geen doorgang zou vinden. De organisatie achtte een gegarandeerd veilig evenement in maart niet haalbaar en niet passend in deze bijzondere tijd. Docenten en skills coördinatoren van de opleiding bloem, groen en styling sloegen de handen ineen en organiseerden een coronaproof alternatief voor deze vakwedstrijden.

Samen organiseerden Lentiz, Curio, Wellant, Skalda, Zone.college en Aeres de vakwedstrijd bloembinden op een veilige manier. Alle kandidaten maakten een werkstuk op basis van een eigen frame op het thema “Covid-19” en een Mystery Box van Flora Podium. Ze maken een film over de totstandkoming van het werkstuk en ze sturen deze film op naar een deskundige jury.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Nienke van Beijnum

Uitdaging voor de studenten

De studenten in deze leeftijdscategorie hebben door Covid-19 zo weinig leuke dingen. Onderling kunnen ze al niet afspreken of gezellig samen uit eten en bijpraten over dat wat een jongvolwassene nu eenmaal bezig houdt naast school. Deze zes scholen doen jaarlijks mee aan de Skills Heroes van Skills Nederland waar studenten strijden om Nederlands kampioen te worden in hun vakopleiding.

Nienke Beijnum komt uit Veenendaal en is 20 jaar en doet de BBL opleiding Vakexpert Bloem, groen, styling en werkt bij Bloemsierkunst van Binsbergen uit Opheusden.

Meer informatie over Aeres MBO Velp, Pinkenbergseweg 5f, 6881 BA  Velp is te vinden op: [email protected], www.aeresmbo-velp.nl, https://www.aerestrainingcentre-velp.nl/.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen