Rheden roept jongeren op hun mening te geven

Foto: gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Omdat de gemeenteraad van Rheden in juni beslist over mogelijkheden om ook in de gemeente Rheden duurzame energie op te wekken, vraagt de gemeente op verschillende manieren aan inwoners wat zij hierbij belangrijk vinden.

Hiervoor werd onder andere een peiling gehouden via Rheden Spreekt.

Jongeren zijn daar minder vertegenwoordigd. De gemeente Rheden wil ook graag hun mening horen en hoopt dat de jongeren van zich laten horen via Swipocratie.

Swipocratie

Swipocratie is een tool waarmee je via swipen in een paar minuten jouw mening kunt geven. Klimaat, duurzaamheid en energie opwekken zijn onderwerpen die juist ook jongeren bezighouden. Hun mening is heel belangrijk, want het gaat immers over de wereld en het klimaat van hun toekomst. Meedoen kan door via je tablet of mobiel te gaan naar https://rheden.swipocratie.nl. Door mee te doen, maken ook de jongeren kans op een handige WakaWaka.

Iedere mening telt

De uitkomsten van verschillende gesprekken, de peiling via Rheden Spreekt en ook die van Swipocratie worden aan de gemeenteraad voorgelegd. Zij nemen dit mee als zij een besluit nemen over een aantal beleidskaders die gaan over hoe in de gemeente Rheden grootschalig duurzame energie opgewekt kan worden en op welke manier inwoners daarbij betrokken moeten worden.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden