123e Najaarsconcert Soerense muziekvereniging

LAAG SOEREN – De Soerense Muziekvereniging Sempre Crescendo 1890 organiseert al sinds haar oprichting, ieder jaar begin november, haar najaarsconcert. Zaterdagavond 2 november 2013 was het voor de 123e keer.

Waar krijg je dat nog? Gratis toegang én koffie. zaterdagavond was dat het geval in ’t Sprengenhus in Laag Soeren. De plaatselijke muziekvereniging, gaf daar haar jaarlijkse concert. De grote zaal van het kulturhus was omgebouwd tot een ware concertlocatie: er was een podium opgebouwd, evenals een licht- en geluidsinstallatie. Voorzitter van de muziekvereniging, Harry Nieuwland, opende voor een volle zaal, de avond. Hij heette een ieder welkom, en zeker ook de afgevaardigden van zuster (muziek)verenigingen zoals het Dierens harmonie Orkest. 
In zijn openingswoord kondigde de voorzitter met trots aan dat er weer twee nieuwe petroleum gaslantaarns waren aangeschaft. Deze zullen worden gebruikt tijdens de optocht naar het paasvuur en gedurende het optreden van de muziekvereniging aldaar. Ook vertelde hij dat niet alleen de muziekvereniging deze avond zou spelen, maar dat er ook optredens zouden zijn van Soerens talent. Alle te spelen nummers werden aangekondigd en af en toe werd een solist met name genoemd. 
u3w2ju6o7cvnv3ib1ftu2fwx2
Soerens talent
Speciaal was het voor een aantal mensen die naar voren werden gehaald en in het zonnetje werden gezet. Zo was er de heer Henk Bolderman. Al 60 jaar lid. Hij kreeg, namens de Nederlandse Muziek Federatie van Muziekverenigingen een gouden speld, met bijbehorend certificaat,  uitgereikt door de voorzitter. Een eerbetoon was er door de muziekvereniging. Zij speelde: “Lang zal hij leven”! Later werden nog leden gehuldigd die 12,5 respectievelijk 25 en 40 jaar bij de vereniging waren. Allen kregen een speld, met daarbij een groot boeket voor hun echtgenotes die hen zo vaak afstonden voor de muziekvereniging. 
aq4grihawh17jxm70g7lgcunb
Dhr. Bolderman, 60 jaar lid
De huldiging vond plaats op het podium, één te huldigen lid was hier echter niet toe in staat. Dhr. Blankenspoor kreeg dan ook de huldiging in de zaal uitgereikt. Tijdens de pauze was er een loterij en muziek te horen. Daarna werd het programma voortgezet door het presenteren – op een grootbeeld monitor – van het nieuwe logo van de muziekvereniging. Deze werd voorafgegaan door een filmpje waaruit ook de boodschap naar voren kwam hoe leuk het is muziek te maken.
fd1r3oh4tsg1mmyuuxyauvs91
Solo
De Soerense talenten lieten ook van zich horen. Zo was er een duo dat werd begeleid door een heuse band. Beide dames zongen en speelden gitaar. Bijzonder was ook het optreden van een jongedame die achter een tafel zat op het podium en vandaar haar kunsten vertoonde. Met behulp van een plastic beker bracht zij een ritmisch geluid voort dat werd versterkt door de geluidsinstallatie, en daarbij zong zij. Tegen het einde van de avond was de secretaris druk met het aanreiken van bloemen en een enkele cadeaubon voor allen die die avond hadden mogelijk gemaakt.
bq7m38qbjyar8awpln8vjgwy5
Het orkest speelt…
Het slotnummer: “Koning Voetbal” werd ingezet,  waarna de voorzitter de dirigent, de muzikanten  en aanwezigen bedankte.  Men werd uitgenodigd voor een hapje en een drankje en de mensen die een prijs hadden gewonnen tijdens de loterij konden de buit gaan ophalen. De muzikanten mochten na het inpakken van hun instrument naar de bar óf naar huis en werden opgeroepen de volgende morgen aanwezig te zijn om gezamenlijk de zaal weer in zijn oude staat terug te brengen. Zó gaat dat daar in Soeren!
Klik HIER voor meer foto’s van het najaarsconcert.
Verslag en foto’s: Peter de Waard
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
je7z7xd29i27h3a3wob6qbvcj
…en neemt na afloop het applaus in ontvangst
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen