Huisdier van de week: Ontmoet Boris

Foto: Boris1 - Dierentehuis Arnhem en omstreken

VELP – Boris heeft even tijd nodig om je te leren kennen, laat hem in het begin naar jou toe komen en niet andersom. Als hij je kent is het een sociale en enthousiaste hond.

Boris is vriendelijk en vindt het heerlijk om geaaid te worden, hij vindt het heerlijk om te wandelen, trekt wel aan de lijn, maar de verwachting is dit op den duur minder zal worden. Dierentehuis Arnhem en omstreken laat hem nu uit met een anti-trektuig, dit gaat goed. Boris wordt erg enthousiast als hij een andere hond ziet, ze hebben gemerkt dat hij het erg leuk vindt om met een andere hond te kunnen spelen, maar andere honden soms wat geïntimideerd door zijn grootte en energie.

In huis heeft Boris nog sturing nodig, hij is heel enthousiast en wil overal bij zijn, springt op stoelen en banken, maar hij laat zich er goed afsturen (tip: hou in het begin zijn halsband en riem om, hiermee kan je hem ook van de bank trekken).

Ook zal hij spullen willen pakken, een schoen die ergens ligt, een afstandsbediening, enz. Hij maakt er een spelletje van en kan gaan grommen als je het wil afpakken (dit is meestal speels). Zorg dat je hem daarin consequent corrigeert, hij luistert steeds beter naar het woord ‘nee’ of ‘los’. In het begin is het handig als je kan ruilen met een speeltje of iets lekkers. Boris is gek op verschillende soorten speeltjes, maar een harde bal waarmee gevoetbald kan worden is toch wel favoriet.

Voor Boris zoekt het dierentehuis een consequente baas, die natuurlijk overwicht over hem heeft, dit geeft hem houvast. Het is belangrijk dat de plek voor Boris in huis gelijk duidelijk is. Hij zal in het begin de grenzen gaan opzoeken, daarin zul je hem dus moeten sturen.

Het dierentehuis plaatst Boris niet bij jonge kinderen (tot 16 jaar). Ook plaatsen ze hem niet bij katten of andere huisdieren, hier zal hij waarschijnlijk achteraan gaan. Met een andere hond zou in principe wel kunnen.

Dierentehuis Arnhem & omstreken, gelegen aan de Larensteinselaan te Velp is een welkom tijdelijk onderkomen voor veel huisdieren. Deze huisdieren verdienen allemaal een nieuw thuis, geef deze dieren een tweede kans!

De herkomst van de dieren is wisselend, maar in het algemeen hebben zij gewoon veel pech gehad. Wekelijks roept het Dierentehuis één van de dieren uit tot ‘HUISDIER van de WEEK’. Deze week is dat Boris.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Boris

Diernummer: 27868

Voor meer informatie: https://www.dierentehuisarnhem.nl/product/boris/

Heeft u interesse? Geeft u Boris een tweede kans?

Neem dan contact op met Dierentehuis Arnhem & omstreken. Dit kan door te bellen met 026 – 36 19 861, of te mailen naar [email protected]. U kunt natuurlijk ook langskomen tijdens de openingstijden op maandag tot en met zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur.

Wilt u meer informatie over Dierentehuis Arnhem & omstreken, of wilt u hen graag steunen, kijk dan op: http://www.dierentehuisarnhem.nl.

Dierentehuis Arnhem e.o.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen