Paarden en Pinken weer ingeschaard in Geërfdenweide bij Weteringstraat Velp

VELP – Zaterdag 24 april werden de paarden en pinken weer ingeschaard in de Geërfdenweide aan de Weteringstraat. Dit onder toezicht van de commissie van beheer.

Om 09.00 uur werden 4 paarden los gelaten in de Geërfdenweide, zij huppelden vrolijk de weide in en genoten van hun vrijheid. Tegen 11.00 uur rende nog vier pinken van boer Bart Lubbers van de boerderij landwinkel IJsseloord de weide in, ook zij genoten van het malse gras en huppelden vrolijk op en neer in de weide.

Voordat de beesten in de Geërfdenweide werden gelaten was deze al eerder schoongemaakt en ontdaan van zuring, distels, brandnetels en kruiskruid en was de afrastering nagelopen en daar waar nodig gerepareerd.

Het inschrijven van de paarden en pinken was dit jaar anders, niet zoals gewoonlijk in café het Pintje maar per mail. Dit vanwege de coronamaatregelingen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Voor meer informatie kijk op: http://www.geerfdenvanvelp.nl, of: https://www.facebook.com/commissievanbeheer.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen