Twee Koninklijke Onderscheidingen in gemeente Rheden

Foto: gemeente Rheden

ELLECOM/DIEREN – Maandag 26 april begon de landelijke lintjesregen in Nederland, ongeveer 3000 mensen worden de komende dagen voorzien van een Koninklijke onderscheiding. De heer Ton Jansen is Lid in de Orde van Oranje-Nassau geworden en Mevrouw Versteege-van der Wal ook.

De heer Ton Jansen kreeg de onderscheiding uitgereikt door burgemeester Carol van Eert, die zijn vrouw hem, vanwege de geldende coronamaatregelen opspeldde. Helaas kan de fysieke uitreiking aan mevrouw Versteege – van der Wal niet doorgaan, deze wordt uitgesteld. Burgemeester Carol van Eert heeft mevrouw Versteege – van der Wal wel op deze dag telefonisch geïnformeerd dat aan haar een Koninklijke onderscheiding is toegekend.

Antonius Cornelius Maria (Ton) Jansen: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Jansen heeft zich vanaf het moment dat hij lid werd van muziekvereniging Excelsior in 1987, ingezet als vrijwilliger voor de vereniging en doet dit nog steeds. Hij is altijd bereid tot het verlenen van hand- en spandiensten bij welke activiteit dan ook. De heer Jansen zet zich altijd met hart en ziel in en verwacht dit ook van anderen. De rode draad door zijn actieve leven is dat hij bij elke club waarvoor hij zich aanmeldde, ook direct taken op zich nam, als vrijwilliger, maar ook als bestuurslid.

Mede dankzij de inzet van de heer Jansen is het Sinterklaasfeest in Ellecom uitgegroeid tot een geweldig feest dat niet meer weg te denken is. Ook in de vereniging Culturele Evenementen Ellecom heeft hij een groot aandeel en staat hij bekend als iemand waar je altijd op kunt rekenen. De heer Jansen voelt zich nauw betrokken bij de Oranjevereniging in Ellecom en is een actief bestuurslid met tomeloze inzet. Hij heeft hiermee bijgedragen aan het dorp Ellecom zoals het nu is. De Bowlsvereniging De Hangmat kenmerkt hem als een sociale en behulpzame sportvriend met aandacht voor iedereen.

De heer Jansen woont in Ellecom.

Mevrouw Yvonne Versteege – van der Wal: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Versteege-van der Wal verricht al vanaf 1993 tot en met heden diverse vrijwilligersactiviteiten, waaronder:

  • Kerkelijke activiteiten en (kinder-) evangelisatie. Bijvoorbeeld in de Ontmoetingskerk in Dieren, de Kerk van de Zevende-dags Adventisten in Apeldoorn en Zutphen
  • Vluchtelingenwerk en maatschappelijke dienstverlening (gemeente Rheden en Kerk van de Zevende-dags Adventisten in Apeldoorn) en
  • Ouderenwerk (Stichting Stoer, gemeente Rheden). Deze werkzaamheden verricht zij ook in de gemeenten Zutphen, Doetinchem en Apeldoorn.

Mevrouw Versteege zet zich onvermoeibaar en vol overgave in en helpt mensen graag persoonlijk. Door de jaren heen is zij samen met haar echtgenoot bijzonder betrokken geweest bij het kerkelijk leven en is zijn een zeer gewaardeerd lid van de kerk. Met name voor het kinderwerk (o.a. Kindersabbatschool, projecten zoals Kids & Discipleship, kinderevangelisatie (Spetterfeest)en vakantiebijbelfeest) zet zij zich vol enthousiasme in en heeft van hieruit ook veel bestuurlijke functies vervuld. Ook haar enorme inzet voor kwetsbare vluchtelingen schept bewondering.

Mevrouw Versteege-van der Wal woont in Dieren.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen