Film over Rhedense herdenking online

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – Ook dit jaar is er vanwege corona geen officieel programma voor de 4 mei herdenking in de gemeente Rheden. In plaats daarvan is een video opgenomen waarin burgemeester Carol van Eert in gesprek gaat met Nico te Winkel (89) die de ‘Hel van Ellecom’ heeft meegemaakt, veteraan Jan Maassen van de Brink (ook 89) uit Velp en twee kinderen uit Ellecom over de oorlog en de huidige coronatijd.

De twee ouderen leggen samen met de burgemeester bloemstukken bij de monumenten in Ellecom en Velp, de kinderen (Stijn en Feline) zorgen bij het Rozenbos in Rheden/De Steeg voor de kranslegging. Bij het Rozenbos wordt ook de taptoe ten gehore gebracht.

De film is gemaakt door het bedrijf MVOTV uit Ellecom dat vorig jaar ook de verfilming van de Dodenherdenking in de gemeente Rheden voor zijn rekening nam.

Het Comité 4 en 5 mei in de gemeente Rheden organiseert ook dit jaar geen officieel programma omdat samenkomsten met veel publiek op één plek teveel risico geven op coronabesmettingen.

Het staat iedereen vrij om zelf bloemen te leggen bij één van de herdenkingsmonumenten in de gemeente. Neem daarbij de coronaregels in acht, met name de anderhalve meter afstand. Wilt u liever vanuit huis een bloem leggen? Dat kan via: www.bloemenvoor4mei.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden