Ingetogen Dodenherdenking in gemeente Rheden

Gisteren herdachten we alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, helaas ook dit jaar wederom met in achtneming van alle geldende coronamaatregelen. Vandaag is het Bevrijdingsdag en vieren we de bevrijding van Nederland.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Dodenherdenking gemeente Rheden 2021

Zowel het gemeentelijke 4 & 5 mei comité als de lokale comités hadden geen grootschalige herdenkingen geregeld maar ingetogen en klein. Bij de diverse monumenten in de dorpen konden inwoners en bezoekers de hele dag bloemen en kransen leggen. Op sommige plekken was The Last Post te horen en werden klokken geluid. De hele dag waren vlaggen halfstok te zien nadat het Nationaal Comité 4 & 5 mei hiertoe opgeroepen had.

Vanuit de gemeente Rheden is er onlangs in sobere vorm een herdenkingsplechtigheid op film gezet. Het Comité heeft hieraan meegewerkt.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Dodenherdenking gemeente Rheden 2021

Burgemeester Carol van Eert legde namens het college een krans. Bovendien ging de burgemeester bij het Rozenbos met twee kinderen uit Rheden in gesprek over hun gedachten bij 4 mei en leven in vrijheid. Ook het Comité heeft een krans gelegd.

Trompettiste Irma Melse-de Vries maakte de plechtigheid af door de Taptoe te blazen. De burgemeester heeft eveneens in Ellecom en in Velp filmopnames laten maken en inwoners bevraagd over de thema’s vrijheid en herdenken.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen