Rheden gaat ook voor Méér Muziek in de Klas!

Foto: Jikke Fotografie & Vormgeving

GEMEENTE RHEDEN – Op donderdag 17 juni tekenden Rhedense vertegenwoordigers het Regionale MuziekAkkoord Gelderland-Midden. Het Regionaal Akkoord is de basis voor regionale en ook lokale ontwikkelingen.

In Rheden gaan de muziekverenigingen en de scholen meer met elkaar samenwerken, kunnen kinderen vaker optreden en worden leerkrachten geïnspireerd door professionele muziekdocenten.  

Scholen vieren de ondertekening van Het MuzieAkkoord met een les bodypercussie 

Voor dit feestelijke moment kregen alle basisscholen uit de vijf deelnemende gemeenten een digitale les bodypercussie aangeboden. Leerlingen gingen aan de slag met ‘Trepak’ uit de Notenkrakersuite van Tsjaikovski. Na een korte instructie speelden ze mee met een opname, gemaakt in het concertgebouw van Amsterdam met Percossa en Phion!  

Muziek zorgt voor betere schoolprestaties  

“Wij ondertekenen dit MuziekAkkoord om ieder kind een kans te bieden om zich optimaal te ontwikkelen. Muziek is belangrijk in de vorming en ontwikkeling van creativiteit, talent en sociale vaardigheden, het zorgt voor betere schoolprestaties. En zo helpen we kinderen zich voor te bereiden op de maatschappij van de toekomt. Zo’n toekomst gunnen we elk kind.” 

Regionale samenwerking

Het Regionaal MuziekAkkoord Gelderland-Midden werd ondertekend in Musis Arnhem door Gemeenten Overbetuwe, Renkum, Lingewaard, Rheden en Arnhem. Op 10 mei werd het concept akkoord al aangeboden aan Koningin Máxima in Radio Kootwijk.  

(Foto: Jikke Fotografie & Vormgeving) 

(Op de foto vlnr:  Jan-Willem Sonderlo (Dierens Harmonie Orkest), Jessica Harmsen (Cultuurbedrijf RIQQ) Liesbeth van de Beeten (Directeur Kindcentrum De Wensvogel Dieren), Jet Smeets (Directeur Cultuurbedrijf RIQQ), Marc Budel (Wethouder Cultuur Rheden), Ap Lammers (Kiwanis Rheden én Ambassadeur Méér Muziek in de Klas voor Rheden)) 

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen