OMD 2014 Dieren Schweer Bye der Beckehof , Harderwijkerweg 66 t/m 136, Dieren

DIEREN – Een groot aantal mensen wist ook dit jaar de weg te vinden naar de Schweer Bye der Beckehof. Oud Dierenaren kennen dit ook wel als “de Stichting”.  Deze benaming is niet vreemd, daar deze in het grote toegangshek is verwerkt.

Ook dit jaar trokken er weer mensen over de hof die – ondanks dat zij al lang in Dieren wonen of er ook geboren zijn – niet eerder waren geweest. Dit weekend was voor hen de uitgelezen kans om het een en ander te bekijken, de Kapel en de Bestuurskamer waren geopend en een enkele bewoner had het huis opengesteld. Er waren nog als eens aah’s en ooh’s te horen. Men keek er toch nog van op hoe ruim de woningen zijn.
m01b2u0m628qvwqomzwghxfk9
In de Bestuurskamer, waren vroeger de regenten ( bestuurders) bijeen kwamen, kon men zich in de tijd terug wanen. Ook was er iemand die tekst en uitleg gaf. Deze dame heeft zich in de geschiedenis van de hof verdiept en weet er dan ook veel over te vertellen.
In de Kapel kon men een kop koffie en een stukje taart, als wel soep en broodjes kopen en dit binnen of op het terras nuttigen. Op zaterdag was er een presentatie van foto’s te zien.
dtsqn9ams7svky4otmydgt87m
Over het terrein schalde met grote regelmaat de muziek vanuit de tijd van de voorlopers van de grammofoon. Een van de bewoners verzamelt deze en is een expert op dit gebied. Tevens had hij, aan de hand van foto’s en stukken een overzicht gemaakt van de geschiedenis van de Kapel. Sommige bewoners hadden spullen te verkopen zoals kaarten, gevouwen handdoeken, puzzels, chutneys, brocante en zelfgemaakte sieraden.
xtg6r1tmjeped1bog8chumnzq
a0ud48umd585ckql3p4aw5085
cuh908az12l3vce52fbldj2sr
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden