Arnhem gaat camera’s plaatsen in Steenstraat en Spijkerkwartier

Foto:

ARNHEM – Om de leefbaarheid en veiligheid te vergroten in de Steenstraat, Spijkerkwartier en omgeving wil burgemeester Ahmed Marcouch cameratoezicht in gaan stellen.

Hiermee wil de gemeente het offensief tegen straatdealen, inbraken en geweld, kracht bijzetten en toezicht en handhaving versterken.

Ernstige problematiek

Burgemeester Ahmed Marcouch: ‘De problematiek is ernstig en deze buurt heeft al veel te verduren door ernstige geweldsincidenten, chronische overlast en verloedering. Met extra cameratoezicht geven we toezicht en handhaving een extra impuls in ons Arnhemse offensief tegen criminaliteit, misdaad en hufterig gedrag.’

Werken aan prettig wonen en winkelen

Marcouch over het Arnhemse offensief: ‘Onze geïntensiveerde inzet van het afgelopen half jaar samen met bewoners en ondernemers is zichtbaar en nu al merkbaar: weesfietsen domineren niet meer de straten, uitstallingen worden aangepakt, net als dealers en hufterig gedrag door de maandelijks integrale handhavingsacties met politie, Boa’s en handhavers van de vervoersdiensten. We werken hard om prettig wonen, ondernemen en winkelen de boventoon te laten voeren.’

Overlastgevende activiteiten

‘Daarom’, aldus Marcouch: ‘zetten we deze gefocuste aanpak met overtuiging door en laten niet meer los om het beter te krijgen voor bewoners en ondernemers door actief te reageren op meldingen en af te gaan op locaties waar criminele of overlastgevende activiteiten plaatsvinden, net als op mensenhandel en uitbuiting. Zoals we het toezicht, optreden en handhaving intensiveren, zo geldt dat ook voor de controles van massagesalons, coffeeshops en verkamering. De problemen zijn hardnekkig en vergen een intensieve inspanning en lange adem om van de Steenstraat en omgeving de rode loper te maken naar de binnenstad.

Offensief veilige wijken

Het extra cameratoezicht is net als de sluitingen van drugspanden en de handhavingsacties van politie, boa’s en handhavers van de vervoerders in Spijkerkwartier, Steenstaat, Spoorhoek en Station Velperpoort, Lauwersgracht en omgeving onderdeel van het Arnhemse offensief met een reeks aan interventies voor de leefbaarheid en veiligheid in de wijken, zodat eerlijke ondernemers goed kunnen ondernemen, en ouders en kinderen veilig kunnen opgroeien, leren, werken en zorgen voor elkaar.

Melden helpt

De acties ter verbetering van het gebied zijn grotendeels het gevolg van meldingen en observaties uit de wijk. Marcouch roept daarom op: ‘Blijf verdacht gedrag daarom melden’. Meld via 0900-8844, Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen