Lezing over 125 Jaar Rosendaelsche Golfclub

Foto: 125-jaar-RGC@JansendeFeijter

VELP/REGIO – Onlangs verscheen het boek Van Heide naar Holes. 125 Jaar Rosendaelsche Golfclub 1895-2020. In 1895 werd op de Veluwezoom bij Velp grond gevonden voor ‘het spelen van een balspel’.

De Rosendaelsche Golfclub werd opgericht om er de nog jonge golfsport te gaan beoefenen. Veertien jaar later verhuisde de club naar Delhuijzen bij Arnhem. De huidige baan ontstond in 1977 door uitbreiding van negen naar achttien holes. Dit gedenkboek belicht 125 jaar golfgeschiedenis in woord en beeld: over sport en spel, de vereniging, de baan en het clubhuis en vooral over de spelers en de mensen die dat alles mogelijk maken.

Naar aanleiding van het verschijnen van dit boek zal de schrijver Johan Carel Bierens de Haan ingaan op de vroege geschiedenis van de Rozendaalse golfclub vanaf de oprichting in 1895 en de verhuizing naar de huidige lokatie Delhuizen in 1908. De lezing duurt ca. drie kwartier en direct aansluitend kan het publiek, zowel live aanwezig als vanuit huis (streaming) vragen stellen.

De lezing vind plaats in het kader van Ik Buurt Mee. De streaming is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rheden.

Over de spreker: Johan Carel Bierens de Haan is cultuurhistoricus en schrijver en was verbonden aan de Stichting Geldersche Kasteelen/Gelders Landschap en Nationaal Museum Paleis Het Loo.

Ik-buurt-mee lezing over 125 jaar Rosendaelsche Golfclub door Johan Carel Bierens de Haan

  • Datum: 15 juli 2021
  • Tijd: 20.00 – 22.00 uur
  • Plaats: Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp
  • Deelname: Fysiek en online
  • Prijs: € 6,- (streaming gratis)
  • Reserveren: [email protected]

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen