Politiek! Zet je gedachten op een ander spoor!

VELP/RHEDEN/DIEREN –Om half zeven op vrijdagavond 1 november begon het, op het station in Velp hadden zich een aantal actievoerders verzameld. In Rheden kwamen er ook een tiental mensen bij, ook in Dieren stapten een actievoerders in de trein… 

De actievoerders wisten elkaar snel te vinden in de trein en aangekomen in Zutphen, liep de groep gezamenlijk naar de IJssel toe waar koffie te krijgen was, RONA enkele kramen ingericht had en aanwezig was om mensen van informatie te voorzien.  
Het plein aan de IJssel liep snel vol en rond 19:30 uur startte het programma met diverse sprekers. De voorzitters van RONA en Stichting Spoorhinder, de Burgemeester van Zutphen, wethouders en gemeenteraadsleden van diverse gemeenten, diverse politieke partijen, Statenleden van de provincie en zelfs een aantal Eerste en Tweede Kamerleden. 
In totaal waren er een kleine 500 mensen naar de protestmanifestatie toe gekomen, de boodschap was duidelijk, “blijven protesteren, zo veel mogelijk mensen op de been zien te krijgen”, “kijken naar alternatieven zoals bijvoorbeeld het versneld doortrekken van de Betuwelijn”. 
Ook kwamen er burgers aan het woord die nu al de nadelen en schade ondervinden van het goederenvervoer over het spoor, bewoners zijn angstig voor de komende plannen die de overheid heeft en willen al helemaal geen metershoge geluidsschermen voor hun deur. “Geen goederen vervoer over het spoor in de dorpen!!”
Om ongeveer 20:30 uur ging men met elkaar over het fietspad over de IJsselbrug en werd er met een protestmars met lampionnen, fakkels, protestborden en spandoeken aandacht gevraagd voor het probleem. 
Klik op de bovenste foto voor een foto-impressie.
Voor meer informatie: 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
gallery
16729
VELP/RHEDEN/DIEREN –Om half zeven op vrijdagavond 1 november begon het, op het station in Velp
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/16729/politiek-zet-je-gedachten-op-een-ander-spoor/
2013-11-02T00:16:59+00:00
https://rheden.nieuws.nl/media/sites/280/2013/11/pv91kouwgfubgi09p0rg8nnxo-2013-11-01-protestmanifestatie-zutphen031.jpg
Nieuws