Werkzaamheden in dorp Rheden om en rond spoorwegovergang

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Gemeente Rheden is koploper in Nederland betreft het aantal het aantal overwegen. Op dit moment zijn er 30 overwegen, verspreidt over de gemeente.

Vanuit het oogpunt van veiligheid is het verbeteren van de overwegen nodig. Om die reden is in overleg met het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en ProRail een pakket maatregelen samengesteld om de veiligheid en de doorstroming van het verkeer op de kruisende wegen in de gemeente Rheden te verbeteren. Vanaf maandag 2 augustus 2021 werkt VolkerRail in opdracht van ProRail in het dorp Rheden.

Start werkzaamheden

Vanaf maandag 2 augustus wordt er gewerkt in de Groenestraat in dorp Rheden. Het gebied rondom de Groenestraat en het station krijgt een ‘facelift’ en wordt opgeknapt. Het gehele werk duurt tot vrijdag 17 september en vindt voornamelijk overdag plaats. In die periode werkt de aannemer aan de indeling van de spoorovergang. De slagbomen van de overweg en de bevloering worden aangepast. Ook de aansluiting van de Groenestraat naar het perron en de aansluiting naar de Parallelweg/Dr. Lange Meijerweg verandert.

Hoewel de aannemer zoveel mogelijk rekening houdt met de omgeving kan het werk tijdelijk voor overlast zorgen. Hiervoor vraagt ProRail uw begrip.

Heeft u vragen of ondervindt u ernstige overlast? Dan kunt contact opnemen met ProRail via www.prorail.nl/contact of door te bellen naar 0800 – 776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8:00 en 18:30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast natuurlijk ook buiten kantoortijden.

Gevolgen voor het weg- en treinverkeer

In verband met de werkzaamheden is de Groenestraat van maandag 2 augustus tot en met vrijdag 17 september afgesloten voor alle verkeer uitgezonderd voetgangers. Er geldt een tijdelijke omleiding die met gele borden is aangegeven. Het centrum en de supermarkten blijven goed bereikbaar. Ook de perrons, de kaartautomaat en de fietsenstalling blijven tijdens de werkzaamheden voor voetgangers bereikbaar.

Vanaf dinsdag 10 tot en met zondag 15 augustus is de Groenstraat ook afgesloten voor voetgangers. De aannemer werkt dan in de avond en mogelijk in de nacht door. In deze periode is er geen treinverkeer mogelijk tussen Dieren en Arnhem. Treinreizigers raden we aan actuele reisinformatie te raadplegen via een reisplanner.

Op de hoogte blijven
Inwoners die op de hoogte willen blijven van alle werkzaamheden aan de overwegen in de gemeente Rheden kunnen terecht op www.prorail.nl/projecten/verbetermaatregelen-overwegen-rheden.

<…………..>

Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen