Annulering 40e editie Velleper Donderdagen

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Voor de tweede keer op rij heeft het bestuur van de Velpse ondernemersvereniging moeten besluiten om Velleper Donderdagen ook dit jaar te annuleren.

Vanwege de ontwikkelingen op het gebied van de coronapandemie zag het er voor Jan Huurman, de organisator namens Veelzijdig Velp, in eerste instantie veelbelovend uit. Alles was al in voorbereiding voor de viering van de 40e jubileumeditie van de jaarlijks terugkerende braderie in het centrum van Velp. De laatste dagen keerden die ontwikkelingen zich in negatieve zin waardoor alle voors en tegens opnieuw moesten worden afgewogen of doorgang van het evenement al dan niet verantwoord was. De maatregelen en de voorwaarden die aan een te verlenen vergunning verbonden waren, zijn zeer stringent. Het was aan de organisatie om te beoordelen of aan die voorwaarden voldaan kon worden en of de veiligheids- en gezondheidsrisico’s in voldoende mate konden worden uitgesloten.

Volgens Jan Huurman, die met de programmering extra aandacht voor de 40e editie van dit grootse evenement wilde geven, was dan ook meteen de verwachting dat vele duizenden mensen deze Velleper Donderdagen zouden gaan bezoeken. Met een bezoekersaantal van zo’n 15.000 kan echter op geen enkele manier de anderhalve meter maatregel worden gehanteerd. “Uit ervaring weet ik, dat altijd ‘piekmomenten’ zijn, waarop het extreem druk wordt op de braderie”, aldus Huurman. “Erger wordt het nog als er een regenbui komt, want dan klit iedereen bij elkaar om te schuilen’. De plannen voorzagen al in spreiding van de bezoekers door een eenrichtingsverkeer toe te passen, met waarschuwende borden te werken en promotiemedewerkers in te zetten, zodat een ieder zich aan de regels zou houden. Echter bij een te hoge piek zou het onmogelijk zijn om bijvoorbeeld de bezoekers te vragen om naar huis te gaan en op een rustiger moment weer terug te komen.

Met de beslissing van het bestuur van Veelzijdig Velp is terdege rekening gehouden met de gezondheidsrisico’s van bezoekers maar ook van de eigen mensen. Daarbij is gedacht aan personeel van de winkeliers, van de organisatie en van de vele ambulante handelaren op de braderie.

Veelzijdig Velp kijkt verlangend uit naar het jaar 2022, want een veertigste editie blijft natuurlijk altijd de 40e ook al heeft men er twee jaar op moeten wachten.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen