Zomeravonden in het Openluchtmuseum

Foto: Openluchtmuseum

ARNHEM – Lekker eten en drinken, naar muziek luisteren en leuke dingen doen met het hele gezin. Tijdens de Zomeravonden in het Openluchtmuseum kan het allemaal tegelijk.

Tot en met 15 augustus is het museum iedere avond van 16.00 tot 21.00 uur geopend met een feestelijk programma op verschillende locaties in het museumpark. Kijk  naar een aantal mogelijkheden hier onderaan.

Poffertjes, friet en Italiaans ijsOpenluchtmuseum

Bij de authentieke en altijd sfeervolle poffertjeskraam kun je genieten van zowel een zoete als hartige portie poffertjes. Ook vind je daar onze Italiaanse IJssalon Venezia voor een heerlijk ambachtelijk ijsje. Liever een vers gebakken broodje van de Bakkerij of verse frieten van de Frietbakkerij? Kies waar je zin in hebt op het Zaanse Plein.

Sergeant Pepper

Ben jij dol op de Indiase keuken? Voor een lekkere curry of een pasteitje breng je een bezoekje aan de foodtruck van Sergeant Pepper. Te vinden op het Picknickplein, midden in het museumpark.

OpenluchtmuseumWat de fiets schaft en Balou’s borrelplanken

Bij Wat de fiets schaft kun je terecht voor lekkere sticky ribs, warme camembert of heerlijke nacho’s. Welke kies jij?
Zin in allerlei kleine hapjes? Bij de foodtruck van Balou’s vind je de heerlijkste vegan borrelplanken. Zoek een plekje in het park en geniet van het eten én de zon.

Satéboss

De authentieke smaak van Indische saté proeven, dat is wat je bij de foodtruck van Satéboss kunt verwachten. Saté van heerlijk mals vlees en ook nog eens vers van de barbecue. De sateetjes worden geserveerd door Raphaël Hartman, die het vlees bereid volgens een bijna honderd jaar oud familierecept. Liever een vegan versie? Ook daarvoor kun je bij deze foodtruck terecht.

Van troubadour tot funkkaravaanOpenluchtmuseum

Ontmoet Edward Val, een heuse troubadour. In zijn eentje maakt hij al lopend muziek. Verzoeknummers zijn altijd welkom. Ook kun je het vrolijke duo de Bronco Brothers tegenkomen en vind je een funkkaravaan op het Entreepleinplein. Probeer maar eens stil te blijven staan met al die soul- en funkliedjes uit de 60’s en 70’s.

Plaatjes draaien en Silent Swings

Plaatjes vullen gaatjes draait vinyl; krakers van alle tijden. Happy rock-’n-roll, 70’s-beat, stevige rock, groovy funk, goede of foute disco en gevoelige soul. Dat wordt dansen. En wil je toch even ontspannen? Op de Silent Swings voel je je weer even kind. Tussen het drukke programma door kun je namelijk genieten van een ouderwetse schommel met een twist: muziek. Zet een koptelefoon op, sluit je af van je omgeving en schommelen maar.

Trucs van de goochelaar

Na als kind alle goocheldozen uit de speelgoedwinkel te hebben versleten zat er voor Janse Heijn maar een ding op: hij moest van goochelen zijn beroep maken. En dat is gelukt. Tijdens de Zomeravonden zal hij je geheid verrassen met zijn trucs. Hoe doet hij dat allemaal?

Zweven en draaien

Tijdens de Zomeravonden kun je in een ouderwetse zweefmolen op het Entreeplein. Zelfs als het snikheet wordt, is dat heerlijk verkoelend. Ook voor volwassenen. Voor de kleintjes staat er een authentieke Hollandse kinderdraaimolen bij het Zaanse Plein. Voor zowel de zweef- als de draaimolen betaal je €1,- per persoon.

Zomeravonden reserveren

Kijk naar zomeravonden hier.
Reserveer je tickets voor de Zomeravonden via de website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen