Zomeravondconcert in de Martinikerk Doesburg

DOESBURG – Op donderdagavond 12 augustus 20.00 uur verzorgt Anton Doornhein het vierde concert in de serie van acht zomeravondconcerten, die StiDoMu (Stichting Doesburgse Muziekcultuur) in de maanden juli, augustus en september organiseert.

Anton Doornhein studeerde vanaf 1978 hoofdvak orgel bij Jet Dubbeldam. Hij won meerdere prijzen op binnen- en buitenlandse orgelconcoursen. Hij is verbonden als organist aan de R.K. Dominicuskerk te Rotterdam. Van zijn spel verscheen een aantal cd’s met opnamen uit beroemde Europese kerken.

Anton speelt op de drie orgels die de Martinikerk rijk is. Het programma is mede daardoor heel afwisselend en omvat werken van Reger, Bach en Schumann, maar ook van minder bekende componisten als Sokola en Karg-Elert.

Kaarten zijn alleen te bestellen, via www.stidomu.nl en kosten € 12,50. In verband met de Corona maatregelen is de kerk veilig ingericht voor 85 bezoekers, die op voldoende afstand kunnen genieten van de prachtige muziek en Martinikerk.

De volgende concerten zijn gepland op 19 en 26 augustus, 2 en 9 september en worden uitgevoerd door bekende organisten uit Nederland en Duitsland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen