Burgemeester van Rheden bracht een bezoek aan echtpaar Ten Bras-Rietberg

Foto: gemeente Rheden

RHEDEN – Op dinsdag 10 augustus 2021 bracht burgemeester Carol van Eert in Rheden een bezoek aan het echtpaar Ten Bras-Rietberg, ter gelegenheid van hun 65-jarig huwelijk.

De heer en mevrouw Ten Bras-Rietberg zijn beide geboren in Lichtenvoorde: hij (Wil) op 22 februari 1932, zij (Marietje) op 8 mei 1934. Zij kennen elkaar al vanaf hun kinderjaren. Op 10 augustus 1956 trouwden zij in de gemeente Lichtenvoorde en woonden de eerste 10 jaar van hun huwelijk in Harreveld. In 1966 verhuisden zij naar de gemeente Rheden.

De heer Ten Bras was zelfstandig kleermaker. Na de opkomst van de confectiemode werkte hij nog een jaar in de confectiefabriek in Dinxperlo Daarna werkte hij tot aan zijn pensioen als coupeur bij herenmodezaak Ditzel in Velp. Mevrouw Ten Bras zorgde voor de kinderen en de huishouding. Uit het huwelijk zijn 3 kinderen geboren en inmiddels genieten zij ook van 10 kleinkinderen en 1 achterkleinkind.

Mevrouw Ten Bras werkt graag in de tuin. Meneer Ten Bras was actief in de sport: hij is medeoprichter en erelid van Tafeltennisvereniging Slagvaardig en Lid van Verdienste van de Nederlandse Tafeltennisbond. In 2012 heeft hij voor zijn inzet voor de vereniging, het organiseren van de jaarmarkt Rheden en nog veel meer een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. In 2018 is hij uitgeroepen tot Sportheld van de gemeente Rheden, nadat hij voor de 5e maal Nederlands Kampioen bij de veteranen (40 plus) werd. Ook heeft hij ruim 30 jaar lang meegedaan aan het Internationale Tafeltennistoernooi in Spanje.

Het echtpaar is nog steeds erg gelukkig met elkaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen