Lydia Rood over haar autobiografische novelle Hartfalen

Foto: Lydia Rood

VELP – Op vrijdagavond 10 september geeft schrijfster Lydia Rood een lezing bij Boekhandel Jansen & de Feijter in de Emmastraat te Velp. Van de in Velp opgegroeide schrijfster Lydia Rood verscheen Hartfalen, een licht autobiografische novelle die speelt in Velp, in een prachtige uitgave van Gelderboek.

Het aangrijpende verhaal begint “als een mythische vertelling over een meisje ‘met oude botten’ dat opgroeit in de Veluwse bossen. Ze is een oermens dat in een droomwereld leeft van hout, vuur en natuur.” Naarmate het meisje ouder wordt en het leven anders is dan ze altijd heeft gedacht, dringt het volwassenenbestaan zich meer en meer aan haar op. Maar het maakt zich nooit helemaal van haar meester.

Lydia Rood (1957) wordt wel een duizendpoot genoemd, zo veelzijdig is zij. Ze is schrijfster van romans en verhalen: “spannende en droevige, ernstige en grappige, lange en korte, schone en vieze, voor kleine kinderen, grote kinderen en voor volwassenen”, zoals ze meldt op haar website. Ze kan daarvoor vertrouwen op een onuitputtelijke fantasie. Van jongs af aan al. Veel inspiratie haalt ze ook uit de reizen die ze maakt.

Ze groeide op in Velp en bracht haar zomers door in een houten huis in de Puttense bossen. Velp en het houten huis vormen het belangrijke decor van het autobiografisch getinte verhaal Hartfalen, haar eerste jeugdroman, In 1982 verscheen ‘Een geheim pad naar gisteren’, daarna volgden meer dan honderd boeken in alle genres, waarvan sommige werden bekroond of genomineerd. Zo kreeg ze een Zilveren Griffel voor het jeugdboek ‘Een mond vol dons’. Lydia Rood heeft een groot en trouw lezerspubliek.

  • Lezing Lydia Rood
  • Datum: 10 september 2021
  • Tijd: 20.00 – 22.00 uur
  • Plaats: Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp
  • Prijs: € 7,50
  • Reserveren en meer info: https://www.eenpassievoorboeken.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen