Bibliotheek Velp start met wekelijks voorleesuurtje

Foto: Bibliotheek Veluwezoom

VELP – Vanaf donderdag 23 september kunnen kinderen van 0 – 4 jaar en hun ouders/verzorgers in de nieuwe Bibliotheek in Velp wekelijks komen luisteren naar een mooi verhaal.

Een vrijwillige medewerker van de Bibliotheek gaat iedere donderdag van 11.00 -11.45 uur voorlezen. Deelnemen is gratis en aanmelden of lid zijn van de Bibliotheek is niet nodig.

Knus, gezellig en leerzaam

Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van jonge kinderen en vooral heel knus en gezellig. Je kunt er al heel vroeg mee beginnen. De vrijwillige medewerker van de Bibliotheek Veluwezoom laat zien hoe fijn en leerzaam voorlezen is, voor zowel de ouders als de kinderen. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Kinderen die nog geen lid zijn van de Bibliotheek kunnen zich bovendien gratis laten inschrijven.

Plezier voor groot en klein

De Bibliotheek Veluwezoom is op vele fronten actief om het belang van voorlezen onder de aandacht te brengen. Ze organiseert op verschillende locaties voorleesactiviteiten voor baby’s, dreumesen, peuters en kleuters. Daarnaast lezen vrijwilligers namens de bibliotheek voor op kinderdagverblijven en zijn op consultatiebureaus regelmatig medewerkers van de Bibliotheek aanwezig om jonge ouders te stimuleren om met hun kleintje(s) te gaan lezen en ze gratis lid te maken van de bibliotheek.

En natuurlijk zijn er heel veel leuke boekjes voor jonge kinderen te leen in de Bibliotheek. Samen lezen is een plezier voor groot en klein en versterkt de band tussen ouder en kind. Met de uitbreiding van het nieuwe, wekelijkse voorleesuurtje in Velp hoopt de bibliotheek ook (meer) ouders in Velp te enthousiasmeren om te gaan voorlezen.

Een overzicht van deze en andere activiteiten van de bibliotheek, aanvangstijden en locaties is beschikbaar op www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda, of vraag ernaar in de bibliotheek.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen