Lezing door Frank Rekers Ubuntu en Nelson Mandela kenner

Foto: South Africa The Good News / www.sagoodnews.co.za, CC BY 2.0

RHEDEN – Op 17 september geeft Frank Rekers een lezing in de Dorpskerk van Rheden. Hij is Ubuntu en Nelson Mandela kenner.

Ubuntu-filosofie

Je bent niets in relatie tot een ander. In je eentje ben je nergens, of beter: je bent mens, dankzij anderen. Dat is de essentie van de Ubuntu-filosofie. Deze levensvisie vindt zijn oorsprong in Zuidelijk Afrika en Nelson Mandela was hiervan een levend voorbeeld. Mensen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, iets dat we hier in het Westen nog weleens vergeten.

Medemenselijkheid, verzoening en respect

Je ontvangt deze avond nieuwe inzichten gebaseerd op de Ubuntu-filosofie. Het gaat o.a. over medemenselijkheid, over verzoening en hoe je dit toepast, wat is nu ‘echt’ respect, over dankbaarheid, over verbinding en over de kracht van luisteren en de dialoog. Juist in tijden van verandering, van meningsverschillen, andere achtergronden en conflicterende opvattingen zorgen anderen ervoor dat we ons kunnen vormen.

De toegang is gratis, wel kun je vrijwillig een bijdrage doen. Meer informatie kun je vinden op www.dorpskerkrheden.nl. Ook kun je je hier aanmelden.

  • Waar: Dorpskerk Rheden
  • Datum: vrijdag 17 september
  • Tijd: 20.30 uur (deuren open om 20.15 uur)

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden