Diverse activiteiten tijdens World Cleanup Day in gemeente Rheden

Foto: nederlandschoon.nl

GEMEENTE RHEDEN – Aanstaande zaterdag 18 september is het World Cleanup Day. Ook in de gemeente Rheden zijn er die dag verschillende activiteiten om Rheden schoon te maken en te houden. In Velp is er een opruimactie en ook de oevers van de IJssel worden die dag aangepakt.

Heel Rheden Schoon

Onder de projectnaam ‘Heel Rheden Schoon’ zorgen diverse vrijwilligers er al langere tijd voor dat zwerfafval wordt opgeruimd. Deze groep van betrokken vrijwilligers helpen actief mee om onze gemeente schoon en opgeruimd te houden. De gemeente Rheden helpt en ondersteunt hen hierbij.

Heel Velp schoon

In Velp is er nu een initiatiefgroep ‘Heel Velp Schoon’, die met hulp van andere vrijwilligers zwerfafval in hun dorp gaat opruimen. Als officiële start organiseert de initiatiefgroep aanstaande zaterdag een opruimactie. Inwoners worden opgeroepen hier zich bij aan te sluiten en mee te helpen hun dorp op te ruimen. Ook wethouder Dorus Klomberg (afval en milieu) sluit aan en helpt een handje mee.

Schone oevers

Daarnaast is er zaterdagmiddag een opruimactie aan de IJssel. Hier gaan de mensen die een stuk oever hebben geadopteerd het zwerfafval opruimen, samen met de wethouder en een aantal raadsleden.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen