Dag 2 Stoptoberhuis: ontwenningsverschijnselen

Foto: Joop Echten, Stoptoberhuis

Joop Echten uit Arnhem is geselecteerd voor het Stoptoberhuis. Hij stopt samen met 27 andere deelnemers met roken, met behulp van de coaches van het Stoptoberhuis in Vinkeveen. Hij doet elke dag verslag van wat hij meemaakt.

Door Joop Echten

Dag 2, vrijdag

Matig geslapen. Het Stoptoberhuis ligt aan een drukke weg, dus veel kabaal. fijn die Vinkeveenseplassen 😀. Zin in koffie met……. broodje. Ontbijt, lekker wakker worden. Om half tien onze eerste coachsessie in kleine groep. Heb hier aardig hoge verwachtingen van. 09:30 start in groep van negen personen. Met deze groep de komende dagen coaching. Dit geeft wel een band.

Ontwenningsverschijnselen

De eerste ontwenningsverschijnselen beginnen ook bij mij, druk in het hoofd, ogen die voor mijn gevoel niet stil staan en praten gaat drukker. Goede eerlijke coaching gehad, deelnemers stellen zich open erg fijn om hiervan deel te zijn. Half twaalf een binnen sportmoment, vermoeiend maar je denkt niet aan een sigaret.

Varen over de Vinkeveens plassen

Na een lekkere lunch werd de groep gesplitst. Ik zat in de groep van de wateractiviteit: in de regen varen in een sloep over de Vinkeveense plassen. Het gevoel van willen roken komt bij veel deelnemers meer opzetten, we weten dat zo’n behoefte maar een minuutje of wat duurt en meestal gekoppeld is als beloning of troost aan een activiteit. We leren de koppeling los te laten en dat lukt allemaal aardig.

Tips voor de thuisstoppers

Vanavond masterclass in happinez. Een erg inspirerende avond, voor de thuisstoppers de volgende tips:

  • Ik ben sterker dan de sigaret
  • Een rookvrij leven is een vrij leven
  • Ik bevrijd mijzelf
  • Ik ben een topstopper
  • Ik hou van mijzelf

Etc etc….

Succes allemaal en tot morgen!

Dag 2 Stoptoberhuis

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen