Kluizenaarsweg VELP/ROZENDAAL moet open blijven voor gemotoriseerd verkeer

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN/ROZENDAAL – Dinsdagavond werd in een voorbereidende vergadering van gemeente Rheden met raadsleden van gemeente Rozendaal gehouden. Er meldden zich 20 insprekers die allemaal hun zegje deden.

Uit bijna alle pleidooien van de insprekers blijkt dat de Kluizenaarsweg naar het Rozendaalse Veld open moet blijven voor gemotoriseerd verkeer.

De gemeenteraad van Rheden neemt op 19 oktober, en van Rozendaal op 2 november een besluit over het te kiezen scenario.

Inwoners van Rozendaal willen graag dat de parkeerdruk in gemeente Rozendaal niet te groot wordt in Rozendaal. En dat betaald parkeren, als gemeente Rheden daarvoor kiest, ook voor Rozendaal zal gelden.

Uitlaatdiensten zijn niet blij over sluiting van de Kluizenaarsweg richting de hondenuitlaatplaats op het Rozendaalse Veld.

Ondernemers uit het gebied rondom Hotel en Buitenplaats Beekhuizen, zien ook dat er iets moet gebeuren aan het beschermen van de natuur van de Veluwezoom, maar zien ook de nodige problemen, vooral ook doordat passerend verkeer niet meer ziet dat er een camping en hotel gelegen zijn. Daardoor zullen zij minder klanten krijgen is de verwachting.

Diverse andere insprekers zijn bang voor een toenemende verkeersdruk op plaatsen die dit nu nog niet hebben. Te weten Ellecomsedijk, Hoofdstraat (De Steeg), Diepe Steeg, en zij vragen de gemeente goede parkeervoorzieningen te verzorgen.

Coalitie Veluwezoom had, net als de ondernemers rondom het Bezoekerscentrum in Rheden, een uitgebreid betoog om voor scenario C(+) te kiezen en een duidelijke keuze te maken. Kies voor de natuur en niet voor het verkeer, geef de natuur de ruimte. Kijk niet naar wat er niet meer kan maar vooral naar wat er straks wel (nog) kan.

De Commissie van Beheer van de Geërfden van Velp bracht met een aantal citaten uit schenkingsaktes uit 1917 en 1921 met gemeente Rheden naar voren dat het gebied van het Rozendaalse Veld toegankelijk moet blijven voor verkeer dat gebruik wil maken van het Rozendaalse Veld. In die zin is voor de Commissie van Beheer van de Geërfden van Velp, het scenario C ook acceptabel, mits het Rozendaalse Veld bereikbaar blijft voor eenieder en er geen parkeerplaats gemaakt wordt nabij de kruising van de Bovenallee en de Kluizenaarsweg. En de gemeente zal primair ook met de Geërfden van Velp in gesprek moeten om plannen een juiste richting te geven.

Bijna iedere inspreker heeft het over het niet sluiten van de noordelijke zijde van de Kluizenaarsweg, op woensdag 6 oktober vanaf 19:30 uur gaat de voorbereidende raadsvergadering verder.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen