Nederland Leest: Muzikale vertelvoorstellingen in de Bibliotheek

Foto: Ric Stokes en Thea Rijsewijk

DIEREN – De Bibliotheek Veluwezoom heeft in november een sfeervolle en ontroerende muzikale vertelvoorstelling op het programma staan. November is de maand van Nederland Leest, een campagne van stichting CPNB ter bevordering van het lezen van boeken met ieder jaar een ander thema. Dit jaar is het thema: Over de grens.

Het gaat over grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen, iets wat een boek bij uitstek kan doen.

Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Een actueel thema, temeer door de coronatijd. Voor veel mensen was het een periode waarin het leven zich thuis afspeelde en er weinig of niet gereisd werd. En waarin we er opnieuw achter kwamen dat reizen gelukkig niet altijd fysiek hoeft te gebeuren.

Muzikaal VertelTheater speelt…

‘Verschrompelde druiven, maar goddelijk zoet’ in de Bibliotheek Dieren, dinsdag 9 november van 19.30-21.00 uur. Gebaseerd op verhalen uit ‘Het boek van de eeuwige korte liefdes’, van de Frans-Russische auteur Andreï Makine. De voorstelling neemt je mee naar het leven in de Sovjet-Unie tijdens de Koude Oorlog, waarin ondanks de gescheiden werelden van Oost en West liefde altijd mogelijk is. Met muzikale omlijsting op cello door Anne Magda De Geus.

Jaarlijks cadeau voor leden én bezoekers

Tijdens Nederland Leest krijgen bibliotheekleden én bezoekers het boek De Wandelaar van Adriaan van Dis cadeau. In dit boek krijgt een Nederlander in Parijs bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit. Het boek wordt gebruikt om gesprekken op gang te brengen en lezers met elkaar te verbinden.

Kijk voor meer informatie ook op: www.bibliotheekveluwezoom.nl/nederlandleest.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen