CD gekozen tot Bedreigd Ding 2013

VELP – De CD is op zondag 20 oktober door de Dingenpartij uitgeroepen tot Bedreigd Ding 2013. Jaarlijks verdient een uitverkozen ding de titel, om de wereld attent te maken op dingen die respect verdienen, maar die het vaak niet (meer) krijgen. Eerder werden onder meer de gloeilamp en de fietsbel uitgeroepen tot Bedreigd Ding. 

Oprichter van de Dingenpartij Gerrit Middelkoop: “De CD raakt tegenwoordig in de vergetelheid en is niet echt meer nodig, omdat -vooral jongeren- internet en ‘Cloud’ gebruiken. In de “ruimte” zijn geen materialen meer nodig, cd’s worden overgeslagen en bestanden worden feitelijk in het ‘niets’ opgeslagen”. Om dit symbolisch uit te drukken werd een CD aan een heliumballon de lucht in gestuurd, voorzien van naam en de reden hiervoor. “Ik hoop dat de vinder een mailtje terugstuurt”, aldus Middelkoop.
vu86s5njgxxo9ntvlgqzgszc6
De Dingenpartij is opgericht in 2006 en zetelt in de Dingenfabriek te Velp. Zij rekent het tot één van haar taken om de wereld attent te maken op dingen die ons respect verdienen, maar die het vaak niet (meer) krijgen. Om die reden heeft de partij de derde zondag in oktober uitgeroepen tot ‘Dingendag’.  Een uitverkoren Bedreigd Ding 2013 wordt dan jaarlijks gehuldigd met een korte beschouwing, gevolgd door een kunstzinnig eerbetoon.
In voorgaande jaren werden de gloeilamp, de muziekcassette, de kurkentrekker, de rugtatoeage en de fietsbel al uitgeroepen tot Bedreigd Ding. Na de plechtigheid is er gelegenheid om met gelijkgestemden na te praten in het incidentele café van In De Dingenfabriek konden de belangstellenden exposities bezichtigen van goed vormgegeven design, kunstwerken van Ina Menalda en kunst uit Afrika en Azië en genieten van een modeshow.
Kijk ook eens op: www.dedingenfabriek.nl 
Klik op de bovenste foto voor een beeldimpressie van 20 oktober.
Foto’s: Theo Jansen
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
yqsiz0olcmqoxeoi2ag7k318w
xjwvwfhe1o161jpneu79jk7zk
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen