Week van de gezondheid Ontmoeting bij De Serre van Rozendaal

Voor verschillende Rozendalers is de woensdagochtend een wekelijks moment om naar uit te kijken. Sinds een aantal jaar ontmoeten zij elkaar in De Serre van Rozendaal: het kerkgebouw dat na een verbouwing met nieuwe ruimtes multifunctioneel gebruikt wordt.

De Serre is inmiddels gegroeid tot een plek van gezelligheid en aanspraak met anderen. Burgemeester Esther Weststeijn van de gemeente Rozendaal kwam op 20 oktober – dag vier van de Week van de Gezondheid – langs voor een ontmoeting met bekende èn nieuwe bezoekers.

Bij het bezoek van burgemeester Weststeijn vertelden verschillende gasten waarom de ontmoeting bij De Serre voor hun zo waarde vol is. “Als je ouder wordt, moet je zorgen dat je jezelf blijft prikkelen. De Serre geeft de gelegenheid om dat de stimuleren. Het is gezellig, interessant, het gaat over het verleden en serieuze zaken, maar soms ook gewoon over niets.” vertelt één van de bezoekers. Een tweede gast vult aan: “Er wordt hier niet alleen gepraat maar ook echt geluisterd. Ik voel me thuis en iedereen is echt geïnteresseerd in elkaar. Dat maakt De Serre voor mij zo bijzonder.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Week van de gezondheid Ontmoeting bij De Serre van Rozendaal

De derde spreker van de ochtend vertelt “Ik ben dan wel alleen, maar niet eenzaam, mede door De Serre. De mens is een sociaal wezen en ik vind het belangrijk om een netwerk te blijven onderhouden.” Burgemeester Weststeijn luisterde geïnteresseerd: “Ik zie een verzameling mensen -allemaal met een verschillend en interessant verleden – die nog volop in het leven willen staan. Het is prachtig om te zien dat een plek als De Serre dat stimuleert.”.

Ontstaan

De ontmoetingsplek ontstond zo’n zes jaar geleden, toen de kerk werd verbouwd en er multifunctionele ruimtes werden gecreëerd. Vrijwilligers trokken het moment aan om De Serre open te stellen voor nieuwe activiteiten. Esse van Hall meldde zich enthousiast als vrijwilliger voor het organiseren van een ontmoetingsochtend. Hij vertelt: “Ik ben begonnen als gastheer en inmiddels coördineer ik de ochtend en het programma. Ik krijg er energie van om dit soort activiteiten te organiseren voor anderen. Ik vind het vooral belangrijk om goed te zorgen voor mensen die ouder worden. De meeste bezoekers zijn alleenstaanden, hebben een heel actief leven en zijn maatschappelijk betrokken. Ik geniet enorm van de verhalen die ze met elkaar delen, levensverhalen die zich ontvouwen en liederen van vroeger die spontaan gezongen worden. Het geeft een geweldig gevoel om dit mogelijk te maken voor de bezoekers.”

Persoonlijke chauffeur

De woensdagochtend bestaat niet alleen uit kletsen. De Serre organiseert zo’n twee keer per maand lezingen, concerten en workshops. Daarna is het vaak tijd voor verhalen over gemaakte wereldreizen, politiek, boeken, films en andere gedeelde interesses. “Het is een enorm hechte groep geworden, met mensen uit Velp, Rozendaal, Rheden en Noord-Arnhem. Er is zelfs een eigen chauffeur die bezoekers thuis ophaalt en weer terug brengt. We verwelkomen ook graag nieuwe gasten, er is nog volop ruimte!” sluit coördinator Esse van Hall uitnodigend af.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Week van de gezondheid Ontmoeting bij De Serre van Rozendaal

Meer ontmoetingsmomenten in Rheden & Rozendaal

De ontmoetingsochtend een keer bezoeken? Kom langs in De Serre (Kerklaan 15, Rozendaal) op woensdagochtend tussen 10.00-12.30 uur of neem contact op door te mailen naar [email protected]. In de gemeenten Rheden en Rozendaal is er op veel verschillende plekken mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Kijk op www.wegwijsinrhedenrozendaal.nl voor een overzicht van activiteiten in de buurt.

Week van de Gezondheid

Van zondag 17 oktober t/m vrijdag 22 oktober is het de Week van de Gezondheid voor de gemeenten Rheden en Rozendaal. Iedere dag staat een gezonde gebeurtenis, project of verhaal in de schijnwerpers. Hiermee wordt het nieuwe Preventieakkoord voor Rheden & Rozendaal gelanceerd: Samen Sterker Gezond. Een grote groep organisaties sloten dit akkoord voor de zomer, met plannen en concrete acties die de gezonde keuze dichterbij brengen. Drie thema’s staan centraal: lekker in je vel (gezonde leefstijl), wijs met geld (financiële gezondheid) en samen sterker (ontmoeten en sociale contacten). Kijk ook op www.samensterkergezond.nl.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

(Foto’s Lot Louisa: Bezoekers van de ontmoetingsochtend vertellen burgemeester Esther Weststeijn van de gemeente Rozendaal waarom de Serre voor hun zo belangrijk is.)

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen