Auticafé Dieren: ABC-circuit en Brain Blocks

DIEREN – Woensdag 27 oktober werd er weer een ABC-circuit georganiseerd in het Auticafé Dieren in het Duynhuis aan de v.d Duyn v. Maasdamstraat 63 in Dieren.

Er werd door het Auticafé Dieren weer een geslaagde ABC-circuit georganiseerd waarbij dit keer begonnen werd met uitleg over Brain Blocks. Brain Blocks was in Dieren nog niet eerder aan bod gekomen.

De avond werd mede mogelijk gemaakt door Renée Reiss  van Expertisecentrum MEE Gelderse Poort en ervaringsdeskundige Michael Muller. Onze trouwe gastheer Joop Kleinhuis zorgde deze avond weer dat er genoeg koffie en thee was met wat lekkers.

Bij Brain Blocks als psycho-educatie gaat het om het komen tot één beeld en één taal over autisme. Hierdoor kan er gemakkelijker over autisme gecommuniceerd worden met de klant en belangrijke anderen in zijn of haar omgeving. Bij Het ABC-circuit krijgen niet-autisten door middel van 10 opdrachten inzicht in, waar mensen met autisme in deze wereld tegenaan lopen.

Aan het ABC-circuit kunnen slechts 18 personen deelnemen. Hierdoor waren er al snel genoeg deelnemers en mensen op een wachtlijst voordat het in de media vermeld werd. “Omdat uit de praktijk blijkt dat mensen veel baat hebben bij het deelnemen aan het circuit om hun betrokken persoon met autisme beter te begrijpen, zien we dat er niet alleen familieleden deelnemen, maar dat er ook hulpverleners, onderwijzers, predikanten, collega’s enz. deelnemen.”

Mocht u na het lezen van dit stukje geïnteresseerd zijn of nog mensen weten die geïnteresseerd zijn, dan is het wenselijk om dit bij de organisatie te melden zodat u op de hoogte kunt worden gehouden wanneer er weer een avond wordt gehouden. Maar ook wanneer u geïnteresseerd bent in andere activiteiten of informatieavonden rondom autisme.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden