Feestelijke viering van het 50-jarig jubileum van de RK Emmaüskerk

Foto: Jan Jansen

DIEREN – Op zondag 31 oktober vond de feestelijke viering plaats van het 50-jarig jubileum van de RK Emmaüskerk te Dieren. Met vier voorgangers en twee koren en een volle kerk die met fraaie linten was versierd werd het door zeer veel aanwezigen een zeer mooie viering ervaren.

Ook veel kinderen waren aanwezig die goed werden opgevangen in een kindernevendienst.

Na afloop van de viering werd er gesproken door Jan Jansen, voorzitter van de locatieraad, die de vele vrijwilligers die waren betrokken bij de viering bedankte voor al het werk dat door hen weer belangeloos was gedaan, door wethouder Gea Hofstede die de maatschappelijke werk van kerkgenootschappen in informele circuit benadrukte en door Khanh Vu, vertegenwoordiger van het parochiebestuur die aangaf dat het parochiebestuur die zich afvraagt hoe de parochie over 10 jaar eruit zal zien.

Als laatste sprak ds. Jan Willem Overvliet, voorzitter van de Raad van Kerken Veluwezoom. Hij prees de goede samenwerking tussen de kerken binnen de Raad. Na afloop bleek de behoefte om elkaar, na alle beperkende coronamaatregelen, weer te zien en na te praten over herinneringen aan de afgelopen decennia.

Door: Jan Jansen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen