‘Ik buurt Mee’-lezing door Tijmen Schmitt over Afrikaans

Foto: Tijmen Schmitt

VELP – Op woensdag 17 november geeft Tijmen Schmitt bij Boekhandel Jansen & de Feijter een ‘Ik buurt Mee’-lezing over de Afrikaanse taal.

“Daar is ’n pragtige taal wat aan die suidpunt van Afrika gepraat word. As jy goed luister is dit maklik te verstaan. Hoekom? Hoe is dit tog moontlik dat ons met mense wat sowat 10.000 kilometer van ons vandaan bly, kan kommunikeer?” Op woensdag 17 november kunt u in Velp kennismaken met de Afrikaanse taal. Tijmen Schmitt, in het dagelijks leven docent geschiedenis en verbonden aan het Zuid-Afrikahuis in Amsterdam, geef deze avond een korte introductie op de geschiedenis en de kenmerken van het Afrikaans.

Tijmen is al vanaf zijn jeugd ondergedompeld in het Afrikaans en wil u graag meenemen in zijn enthousiasme voor deze taal. Maar het blijft niet bij een lezing alleen. U gaat luisteren en oefenen in het Afrikaans. Aan het eind van de avond kunt u in ieder geval groeten en zich voorstellen in deze bijzondere dochter van het Nederlands. Neem ook vooral uw mobiel mee zodat u uw kennis van het Afrikaans kunt testen!

De lezing wordt ondersteund door Het Zuid-Afrikahuis, een internationaal kennisinstituut dat zich richt op taal, cultuur en geschiedenis van Zuid-Afrika. Doelstelling is de culturele uitwisseling tussen Nederland, Vlaanderen en Zuid-Afrika te initiëren, gaande te houden en te versterken.

  • Lezing Ik-Buurt-Mee door Tijmen Schmitt over Afrikaans
  • Datum: Woensdag 17 november
  • Tijd: 20.00 uur
  • Plaats: Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp
  • Entree: € 5,-
  • Reserveren en meer info: eenpassievoorboeken.nl

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen