Boomfeestdag 2021: 47 bomen extra in schaapsweide Rheden

RHEDEN – Woensdag 10 november was de 64e Nationale Boomfeestdag en werden er 47 bomen geplant in de schaapsweide aan de Laakweg te Rheden, onderdeel van het project De Zuidflank in Rheden.

Om 9.30 uur verzamelden zich ruim 30 leerlingen van de Holtbanckschool in de schaapsweide aan de Laakweg te Rheden, zij werden welkom geheten door wethouder Marc Budel van gemeente Rheden.

“Alvorens we zo dadelijk 47 bomen gaan planten in de schaapsweide wil ik jullie bedanken voor je komst. We gaan hier maar liefst 47 bomen planten. Dit is goed voor de natuur, beschutting  voor vogels waar weer insecten gevonden kunnen worden, maar zorgt ook voor meer groen, schaduw en zuurstof voor de mens. Voor we beginnen met het planten wil ik eerst projectleider van de gemeente Rheden, Jan Kip feliciteren met al weer het 25ste jaar dat hij betrokken is bij het organiseren van boomfeestdagen in gemeente Rheden.” Jan Kip kreeg een cadeaubon uitgereikt voor zijn jarenlange inzet.

“Ook jullie krijgen een aandenken voor deze dag. Ik heb hier een tas met onder andere een boek, een opschrijfboekje met potlood voor aantekeningen van de namen van de bomen en nog wat andere spullen. En dan is het nu zover dat ik met 3 leerlingen de eerste boom een “Haagbeuk“ ga planten. Dit doen we samen met het begraven van een tijdcapsule met daarin al jullie namen school, datum en tijd.”

Hierna gingen de leerlingen in groepjes, samen met een gemeentewerker aan de slag om alle bomen te planten.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden