Open dag Hogeschool Van Hall Larenstein gaat zaterdag 20 november door in online variant

Foto: Hogeschool Van Hall Larenstein

VELP – Gezien het feit dat eerder deze week het aantal landelijke positieve tests – en het aantal positieve tests van medewerkers en studenten in Velp – enorm toenamen, heeft hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) dinsdag besloten de open dag online te doen.

Volgens de richtlijnen van de overheid mogen scholen voorlichting op locatie geven, maar omdat HVHL zaterdag veel mensen verwacht, vinden we het veiliger om scholieren online te laten kennismaken met onze hogeschool.

Docenten en studenten gaan zaterdag tussen 10.30-15.30 uur online met geïnteresseerden in gesprek en vertellen wat studeren bij HVHL inhoudt. Studenten vertellen graag over wat er tijdens hun studie te beleven valt: van internationale stages tot lessen op het landgoed of lid zijn van een studievereniging. Na de online open dag, waarvoor geïnteresseerden zich nog kunnen aanmelden, is er de komende weken alsnog de mogelijkheid om via een meeloopdag of rondleiding in klein gezelschap de hogeschool te bezoeken.

Hoe ziet het online programma van de open dag eruit?

Om 10.30 uur opent de hogeschool in Velp digitaal haar opleidingsdeuren, en neemt de scholieren mee naar de opleiding(en) van hun keuze. Denk aan Land- en Watermanagement, Voedingsmiddelentechnologie, International Business in Food & Flowers en nog veel meer. Je kunt dan terecht voor:

  • Live presentaties van alle opleidingen in Velp
  • Filmpjes waarin studenten in eigen woorden vertellen over hun ervaring
  • Informatie over alles wat met studeren bij HVHL te maken heeft, zoals toelating en aanmelding en extra studieondersteuning
  • Een wandeling door de hogeschool met een VR Experience: bepaal je eigen route en klik op interacties
  • Een indruk van de studiestad Arnhem/Velp en het studentenleven
  • Scholieren kunnen zich nog aanmelden voor de online open dag, die van 10.30 uur tot 15.30 duurt.

Meeloopdag of rondleiding als mogelijkheden nog om in het écht te ontmoeten

Naast de online open dag is er ruimte om een meeloopdag op school te volgen. Denk aan proefstuderen om te ontdekken wat ‘een favoriete opleiding’ inhoudt en sfeerproeven. Dit is een dag waarop de aankomende student, zich alvast even student kan voelen. Daarnaast is het een kans om toekomstige medestudenten te ontmoeten en huidige studenten het hemd van het lijf te vragen. En deze dag is er ook om met elkaar ervaringen te delen.

Wil je een rondleiding door de hogeschool. Dat kan ook! Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) geeft je de kans om de hogeschool in het écht te bezoeken. Op vrijdagen kunnen scholieren van 15.30 tot 16.30 uur aansluiten bij een mini-rondleiding. Per rondleiding kunnen maximaal 10 personen mee.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen