Subsidieregeling Corona Toegangsbewijs online

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – Rhedense sportclubs, cultuurverenigingen, horecaondernemers en andere organisaties die moeten controleren op het Corona Toegangsbewijs kunnen vanaf nu subsidie aanvragen. Het gaat om een bedrag van maximaal € 2.000 per organisatie voor de extra inzet van personeel of materiaal.

De subsidie is bedoeld voor de extra inzet in de periode van 22 september tot en met 31 december 2021.

Aanvragen via website

Aanvragen van subsidie kan tot en met 31 december. De aanvrager moet een factuur, offerte, registratieformulier of raming meesturen van de kosten voor de extra inzet. Alle informatie is te vinden op www.rheden.nl/corona. De gemeente Rheden betaalt de subsidie van het geld dat zij heeft ontvangen van het rijk om de controle van het Corona Toegangsbewijs goed uit te laten voeren. Ook de provinciale coronagelden voor steun aan maatschappelijke organisaties en lokale ondernemers worden hiervoor gebruikt.

Corona toegangsbewijs verplicht

Sinds 22 september van dit jaar is in de horeca en sportkantines een corona toegangsbewijs verplicht. Met ingang van 6 november moeten nog meer organisaties het corona toegangsbewijs checken voordat zij bezoekers binnen kunnen laten in hun binnensportlocatie, verenigingsgebouw of restaurant. Een taak waar clubs, verenigingen en ondernemers vaak extra vrijwilligers, personeel, studenten of beveiligers voor moeten inschakelen. De gemeente Rheden stelt een subsidie beschikbaar om organisaties te steunen in deze moeilijke tijd.

Burgemeester Carol van Eert vertelt:

“Alle ondernemers, sportclubs en cultuurverenigingen doen hun uiterste best om alles goed te organiseren volgens de coronaregels. Maar het vraagt ook steeds meer extra inzet van mensen. Met deze regeling willen we hen de mogelijkheid bieden om eenvoudiger extra handjes te vinden.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen