Positie verpleegkundigen Rijnstate verstevigd door oprichten Verpleegkundige Staf

Foto: Rijnstate

REGIO – Het is vandaag een heugelijke dag voor alle verpleegkundigen in Rijnstate, want de Verpleegkundige Advies Raad (VAR) wordt een verpleegkundige Staf. De afgelopen 1,5 jaar is er hard gewerkt aan de ontwikkeling van een zeggenschapsstructuur.

Het doel is verpleegkundig zeggenschap vergroten op afdelings, organisatorisch en tactisch niveau.

Het is een memorabele dag,’’ vindt VAR-voorzitter Gerjanne ter Beest. “De positie van verpleegkundigen in Rijnstate krijgt hiermee veel meer fundament. We krijgen zeggenschap op het gebied van scholing, medezeggenschap maar ook over de rol en invulling als zorgprofessional. Dat is goed voor het zelfbewustzijn van verpleegkundigen.’

Voorop

De verpleegkundigen verdienen een plek aan de bestuurstafel,’’ vindt Hans Schoo lid van de Raad van Bestuur. “Het gaat immers heel vaak over hen. En daar hoort een officiële status bij. En eigenlijk gaat het veel verder dan die bestuurstafel. Het gaat om zeggenschap op alle niveau’s. Dat richten we hiermee in’’

Deze erkenning betekent dat het verpleegkundig bestuur zich degelijk moet voorbereiden op de nieuwe plek binnen organisatie. “Dat is ook best lastig,’’ erkent Gerjanne ter Beest. “Wat we willen zit vooral in ons hart. Dat moet richting hoofd en vervolgens op de bestuurstafel.

Inmiddels hebben we al zaken bereikt Zo hebben we binnen alle geledingen volop meegepraat in de aanpak en de bestrijding van de coronapandemie.’’

Rijnstate heeft nu een Verpleegkundige Adviesraad (VAR). Deze geeft advies over beleid, vaak nadat het beleid al gemaakt is. Om goed verpleegkundig beleid te maken is het nodig dat verpleegkundigen eerder meedenken. Want alleen zo kunnen verpleegkundigen nog beter hun werk kunnen doen,’’ besluit Ter Beest.

Voor actuele informatie kunt u ook kijken op de website: www.rijnstate.nl

Rijnstate. Voorop in zorg voor jou.

Rijnstate is een zeer vooruitstrevend topklinisch ziekenhuis met 28 verschillende specialismen en circa 5.500 medewerkers. We werken voortdurend aan manieren om onszelf en onze dienstverlening merkbaar te verbeteren. En als we geloven dat iets inderdaad tot betere zorg kan leiden, dan gaan we er ook echt voor. We willen vernieuwingen realiseren die tastbaar zijn. Dus wetenschap en onderzoek inzetten die ertoe doen in de praktijk. Om onze zorg steeds prettiger, soepeler en effectiever te maken. Op een heel menselijk niveau. Met andere woorden: voor jou.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen