Rhedelijk Cultureel gaat even dicht door nieuwe coronamaatregelen

Foto: Rhedelijk Cultureel

RHEDEN – Met een nieuwe halve lockdown kan de stichting Rhedelijk Cultureel geen lessen meer geven, producties maken, meedoen met evenementen, schoolopdrachten uitvoeren of voorstellingen spelen.

De beperkte mogelijkheden maken dat Rhedelijk Cultureel besluit om helemaal dicht te gaan.

In haar bedrijfsvoering ziet zij anders oplopende kosten die zij zich niet meer kan veroorloven zoals bij eerdere lockdowns nog wel het geval was. Als stichting hebben ze afgelopen coronaperiode zoveel mogelijk geprobeerd activiteiten door te laten gaan. Dat ging gepaard met investeringen, extra uitgaven aan personeelskosten en doorbetaling van vaste lasten als huur van locaties. Met de nieuwe lockdown moet de stichting besluiten zo min mogelijk te doen. De financiële middelen zijn niet meer aanwezig.

En: zo kan zij na de lockdown door met alle activiteiten.

Na de periode van lockdown, zodra er weer meer mag, hervatten ze alle activiteiten. Ze hopen dan in eerste instantie snel weer les te mogen geven aan alle deelnemers.

Ze halen uitstaande lessen, repetities, schoolopdrachten en voorstellingen in! Ze hopen op voldoende ruimte in het lopende seizoen om al deze activiteiten te kunnen uitvoeren, zoals aan ieder beloofd.

Financieel gezien hopen ze op ieders medewerking. Bijvoorbeeld op doorbetaling van termijnbetalingen voor de lessen, voorschotten op de opdrachten voor het onderwijs en aanblijvende (of nieuwe) steun vanuit het lokale en regionale bedrijfsleven.

Ze vinden het heel erg jammer dat we komen tot dit besluit. Juist ook omdat Rhedelijk Cultureel werkt voor en met jeugd en jongeren die met deze rare periode veel leuks en moois moeten missen.

Rhedelijk Cultureel werkt in de lockdown dan ook aan extra leuke activiteiten die ze zo snel mogelijk gaan inzetten. Daarover zijn al gesprekken gaande.
En: met een schuin oog kijken ze al naar een grootse voorstelling tijdens het 450 jaar bestaan van de gemeente Rheden, naar de aankomende zomerproductie ‘Alice in Wonderland’, naar twee nieuwe theaterproducties met jongeren (‘De populisten’ en ‘The Audience Is Present’) en naar bijzondere leerlingenconcerten die ze samen met professionele musici mogelijk gaan maken.

De stichting hoopt op ieders begrip en medewerking. En ze hopen er snel weer voor iedereen te zijn!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen