Donatie van Kiwanis Club Rheden “De Veluwezoom” aan Stichting Strak

kersttassenactie 2020
kersttassenactie 2020
Foto: Ap Lammers

Kiwanis Club Rheden “De Veluwezoom” draagt € 1350,– bij voor de jaarlijkse kerstassen actie van Stichting Strak. Stichting Strak organiseert ieder jaar (i.s.m. stichting DIANA) de actie Kersttas.

Bijstandsgerechtigden kunnen rond de feestdagen een goed gevulde boodschappentas krijgen met feestelijke, houdbare producten. Het afgelopen jaar is de tas vervangen door een kerstpakket. 300 Personen/gezinnen uit de gemeenten Rheden en Rozendaal ontvingen in 2020 een kerstpakket. Dit jaar hoopt de stichting zelfs 450 huishoudens een kerstpakket te kunnen aanbieden. Mede dankzij de sponsoring van de Kiwanis Club krijgen 70 jongeren in de leeftijd van 3-7 jaar en 70 jongeren in de leeftijd van 8-12 jaar een extra presentje.

Sinds de opening van de Goededoelenwinkel aan de Wilhelminaweg 30, november 2019, is dit alweer een zevende bijdrage wat de club uit de opbrengst van de winkel kan gaan overmaken. De winkel is een samenwerking met het Rhedens de Tender en de Kiwanis Club Rheden “De Veluwezoom”. De club heeft het initiatief hiertoe genomen en de school gevraagd of zij hieraan met studenten, opleiding verkoop, willen meewerken. Studenten krijgen in de winkel de gelegenheid om alle facetten te leren kennen die te maken hebben met dagelijkse gang van zaken in een winkel.

De goederen krijgt Kiwanis Club Rheden van diverse kanten, gratis, aangeboden. Met deze winkel werken zij ook mee aan de circulaire economie. Leden van binnen en buiten de club zijn vrijwilligers die tijdens de openingsuren, te weten maandag, woensdag tot en met zaterdag, van 11.00 uur tot 16.00 uur de winkel bemensen. Op maandag is de winkel van 11.00 tot 16.00 open. Studenten zullen dan op deze dagen de winkel runnen.

Alle opbrengsten gaan naar goede doelen, die de doelstelling van Kiwanis wereld wijd ondersteunen. Te weten “Serving the Children of the World”. Uit de opbrengsten van de winkel hebben zij al eerder schenkingen mogen doen aan o.a.: Stichting “Het Vergeten Kind”, Kraamafdeling Rijnstate, kersttassen actie Stichting Strak en een drie jarige bijdrage aan project “Meer Muziek in de klas” Gemeente Rheden en kindervakantie week Rhevak en Madierodam. Kiwanis Club Rheden “De Veluwezoom”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen