Bloemstudent Thijs van Voorst wint 10 dozen biosteekschuim

Foto: Marjanne Eikelboom

VELP – Schitterend, Thijs van Voorst kon bijna niet om zijn prijs heen kijken. Hij ontving gisteren de prijs die hij won met de biosteekschuimchallenge uit handen van Smithers-Oasis-directeur Chris Martens.

Bram Rijkers van de VBW:  “Wij zijn trots op Thijs en dat hij met zijn prijs nog maar veel mooie arrangementen mag maken!”.

Samen met zijn medeleerlingen en docenten kreeg Thijs uitleg over deze nieuwste basis voor bloemarrangementen (sinds de uitvinding in 1954) ‘het OASIS® TerraBrick™ Floral Media’. “Dit is een plantaardige, hernieuwbare, natuurlijke kokos met een composteerbaar bindmiddel, ofwel het kan zonder zorgen, na afloop, in de groene container!”

(Tekst gaat verder onder de foto)

De challenge

Bloemisten en studenten werden in het najaar online uitgedaagd om een vernieuwend en commercieel arrangement op OASIS Biosteekschuim te maken en dat te posten op hun socials. Ruim 20 vakgenoten gingen de uitdaging aan. Aeres MBO Velp was natuurlijk supertrots dat haar bloemstudent, Thijs van Voorst, met het gemaakte arrangement de eerste plaats van de studentencompetitie bemachtigde.

Aeres MBO Velp

Aeres Velp is een school met een vmbo, een mbo en een trainingcentre in Velp. Het is een groene en creatieve school die zich richt op groene opleidingen zoals in het mbo: Bloembinden, Styling & Design en Hoveniersopleidingen. In januari 2022 is er Open huis voor belangstellenden van deze mbo-opleidingen.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen