Vier kerst met de Protestantse Gemeente in Velp

Foto: Protestantse Gemeente Velp

VELP – Mooie liederen, inspirerende verhalen, sfeervol licht en aandacht voor elkaar. Dat is wat velen zoeken in de tijd rond kerst. De Protestantse Gemeente in Velp draagt daar graag haar steentje aan bij, ook al is dat wat anders dan in voorgaande jaren. Binnen de mogelijkheden van de Corona-maatregelen heeft zij een feestelijk programma samengesteld.

Kerstnachtviering

Op 24 december kunt u via internet een speciale kerstnachtviering meemaken. Deze online-viering komt in plaats van de traditionele kerstnachtdienst en is vanaf 19.00 uur te volgen via  https://kerkdienstgemist.nl/stations/1252-Kerk-TV-Protestantse-Gemeente-te-Velp. In een  feestelijke en sfeervolle viering hoort u het verhaal over de geboorte van Jezus, een korte overdenking en een kinderverhaal. Ook kunt u genieten van kerstliederen, gezongen door Puur Zang en een band o.l.v. Hans Grotenbreg.

Eerste kerstdag

Op eerste kerstdag, 25 december, is er om 10:00 uur een kerstviering. De geboorte van Jezus is een geluksmoment voor de wereld. Dat vieren de aanwezigen door in de dienst geluksmomenten met elkaar te delen. Maar ook wat ons in deze donkere dagen dwars zit krijgt een plaats. Via uw mobiel kunt u uw ‘klacht’ doorgeven en maken we met elkaar een digitale Klaagmuur. Er is prachtige muziek met trompet en orgelspel en voorafgaand aan de dienst zingt een gelegenheidskoor bekende kerstliederen.

Tweede kerstdag

Op tweede kerstdag, 26 december, kunt u om 10.00 uur een bijzondere viering bijwonen. In een verfrissende liturgie met klassieke muziek, een eigentijdse boodschap en gedichten staan de aanwezigen opnieuw stil bij Jezus’ geboorte . In deze dienst zal Ensemble Cantico d’Archi uit Velp, muzikale medewerking verlenen. Zij spelen stukken van onder andere  J.S. Bach, M.A. Charpentier en Tomás Luis de Vittoria.

Alle diensten zijn te volgen via Kerkdienstgemist.nl. Voor meer informatie over onze gemeente of voor persoonlijk contact, zie www.pknvelp.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen