Gedenkplaats voor kinderen op begraafplaats De Pinkel Rheden binnenkort klaar

Foto: rheden.nieuws.nl

Het bestuur van Stichting Oude Begraafplaats Rheden en haar vrijwilligers gaan ook in 2022 verder met beheer en onderhoud van “De Pinkel”. Het creëren van een gedenkplaats voor de vele begraven dode kindjes op de oude begraafplaats kan van start gaan.

Dankzij de “Ik Buurt Mee”-vouchers die ingeleverd zijn door inwoners van Rheden, is het streefbedrag van €2955 gehaald. Het  ontwerp van het stenen monument ligt er en de uitvoering zal in het voorjaar klaar zijn.

De werkzaamheden omvatten het opschonen en inzaaien van de gedenkplek, het plaatsen van het monument en daarna het beplanten van de gedenkplaats. Natuurlijk zijn er ook andere werkzaamheden die moeten gebeuren.

De werkzaamheden op de begraafplaats beginnen weer de 2e maandag van februari, op gepaste afstand van elkaar, vanaf 09.00 uur.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen