Gemeente Rheden ontvangt geen €452.000 maar €568.778,84 aan (RREW) subsidie

Foto: Energieloket Midden Gelderland

RHEDEN – Gemeente Rheden heeft de afgelopen dagen in meerdere uitingen aangegeven €452.000 aan subsidie te hebben ontvangen van de overheid voor de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW). Volgens stukken die te vinden zijn op de overheidswebsite van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft de gemeente Rheden €568.778,84 aan subsidie ontvangen.

Een verschil van maar liefst €116.778,84.

De gemeente kon voor de volgende activiteiten een vergoeding aanvragen:

  • het aanbieden van eenvoudige energiebesparende maatregelen die de eigenaar-bewoner of de huurder zelf aan kan brengen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tochtstrips, ledlampen en radiatorfolie;
  • verwarmings- of ventilatiesystemen energiezuinig inregelen of laten inregelen;
  • het geven of laten geven van advies specifiek voor de woning van een huurder of eigenaar-bewoner;
  • het geven of laten geven van algemeen advies.

De gemeente geeft aan dat €39.000 die niet zijn uitgekeerd, gebruikt zijn voor de kosten van deze actie en voor het doen van zogenaamde warmtescans. Er is voor gekozen om eerst alle huurhuishoudens de mogelijkheid te geven ter waarde van €70,– eenvoudige energiebesparende maatregelen aan te schaffen. Hiervan hebben dusdanig veel huishoudens gebruik gemaakt dat vlak na het versturen van de “waardebon” aan de huiseigenaren, bleek dat, volgens de gemeente de subsidiepot van €452.000 leeg was. Ook kijkend naar de website www.watisjourheden.nl, wordt er gepraat over een subsidiepot van €452.000 die dus niet juist blijkt te zijn.

Wij (rheden.nieuws.nl) hebben de gemeente gevraagd om een reactie waarin het verschil van €116.778,84 wordt uitgelegd en wat er met deze gelden gaat gebeuren. Hiermee gaat de gemeente aan de slag en komen spoedig met een verklaring.

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen