Sport- en beweegakkoord gemeenten Rheden & Rozendaal, €110.000,- beschikbaar

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN/ROZENDAAL – Initiatiefnemers uit de gemeenten Rheden en Rozendaal met een goed plan om mensen aan het bewegen te krijgen, kunnen geld aanvragen om hun idee uit te voeren.

Vanuit het Sport- en beweegakkoord Rheden & Rozendaal is er tot en met 2022 nog €110.000,- subsidie beschikbaar.

Het Sport- en beweegakkoord is een gezamenlijk plan van 75 organisaties; sportclubs, zorgverleners, onderwijs, gemeenten en meer, om inwoners te laten genieten van sporten en bewegen.

Het akkoord richt zich op een aantal thema’s: het jongste kind vaardig in bewegen (0-4 jaar), aantrekkelijk sportaanbod voor jongeren (12-18 jaar), vitaal ouder worden en vitale sportaanbieders.

Uitvoeringsbudget & Ondersteuning voor sportclubs

Inwoners en organisaties met een goed plan kunnen bij de kerngroep van het Sportakkoord subsidie aanvragen om hun plan uit te voeren.  De kerngroep bestaat uit betrokken inwoners en sportprofessionals uit de gemeente, zoals de voorzitter van een sportclub, gymdocent, trainers van een sportclub en sportcoaches van het Sportbedrijf.

Om in aanmerking te komen voor subsidie is het belangrijk dat de initiatiefnemer samenwerkt met andere organisaties en inwoners. Ook is een eigen bijdrage in de vorm van geld of inzet van middelen of mensen een voorwaarde. Kijk voor alle informatie over hulp bij het plan en het aanvragen en indienen ervan op www.sportbedrijfrheden.nl/sportakkoord.

Marc Budel, wethouder sport in Rheden vult aan: “Naast de subsidiemogelijkheid kunnen sportaanbieders ook hulp inschakelen van sportprofessionals. Denk aan hulp bij het besturen van de sportvereniging, nieuwe doelgroepen bereiken of het volgen van trainersopleidingen door vrijwilligers. Je kunt je vraag hiervoor indienen bij de kerngroep.”

Ook collega wethouder sport in Rozendaal Anton Logemann is enthousiast over het Sportakkoord: “Het Sportakkoord is een plan voor en door inwoners. Vanaf de start heeft een grote groep van sportclubs, zorgverleners, onderwijsinstellingen en inwoners het akkoord opgesteld. Een kerngroep van mensen met een hart voor de sport moedigt de initiatieven nu ook aan en helpt. Zo komen we samen in beweging!”

Mooie projecten al volop in uitvoering

Verschillende projecten zijn inmiddels al gestart, met mooie resultaten. Zo bedacht het Aeres (V)MBO in Velp een eigen programma ‘School Legends’, met als doel meer bewegen tijdens school en een gezonde leefstijl voor leerlingen. Aeres verbouwde een compleet schoollokaal tot beweeglokaal vol meubels en materialen waarmee leerlingen tijdens een les in beweging blijven.

In het Biljoenbad in Velp sloegen Fysiotherapie Busser, zwemclub PFC Rheden en Sportbedrijf Rheden de handen ineen. Zij startten met een zwemprogramma voor mensen met MS. In 3 fases worden de deelnemers begeleid van intensieve begeleiding door een fysiotherapeut, naar zelfstandig blijven zwemmen bij de zwemvereniging. Kijk voor alle verhalen op www.sportbedrijfrheden.nl/sportakkoord.

Bron: gemeente Rheden

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen